Belföld

Lázár: Most azért van pénz, mert mi nem lopjuk el

Mint amikor a szomszéd dörömbölése után a házigazda kicsit halkítja a zenét és csitítja vendégeit, de azért még jó marad buli, olyan finoman tekerte lejjebb a sorozást Lázár János a Kossuth rádió Vasárnapi újság című szokásos kormányzati kampányműsorában.

A kancelláriaminiszter egy az egyben megismételve Orbán Viktor szavait nem habozott leszögezni: a választás fő kérdése, hogy Magyarország bevándorlóország lesz vagy megmarad magyarnak, eldől továbbá, hogy Soros György vagy a magyar emberek alakítanak kormányt, egy idő után azonban Soros-mentes vizekre evezett, ami azért nagy különbség például Rogán Antal még Hódmezővásárhely előtti fellépéséhez képest. Az MTI összefoglalója szerint a Stop Soros már szóba sem került.

Hányszor tudja Rogán Antal kimondani, hogy Soros?
A kormány Ausztráliával akar szövetségre lépni a bevándorlás elleni harcban.

Lázár szerint a választás másik tétje, hogy azok kapnak-e bizalmat, akik a teljesítményükkel és a munkájukkal képesek jobbá tenni ezt az országot, vagy azok, akik „csak szövegelnek”. Úgy véli, 2002 és 2010 között látszott, hogy van korrupció, hiszen üres volt az államkassza, és azért nem volt pénz, mert szétlopták. „Most azért van pénz az államkasszában, mert mi nem lopjuk el. Ez ennyire egyszerű.”

Elmondta továbbá, hogy a rendszerváltozás óta soha nem volt akkora az állami vagyon, mint most, 2010 óta ugyanis 3-4 ezer milliárd forintnyi állami vagyont vásároltak vissza.

Reményét fejezte ki, hogy Hódmezővásárhely polgármesterének munkájában több lesz az együttműködés, mint a harc, bár szerinte az új városvezető próbálja őket gáncsolni, támadni, miközben ők szeretnének együttműködni. Beszélt arról is, Márki-Zay Péter függetlenségéről sokat elárul, hogy egy MSZP-s alpolgármestert jelölt maga mellé.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik