Belföld

Csordultig tele lesz a Normafa, tessék buszozni

Hosszabb útvonalon jár majd a 212-es busz, de vigyázat, a fogaskerekű nem jár végig!

A hétvégén ismét meghosszabbított útvonalon, a Normafáig jár a 212-es busz – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön. A BKK a kerület önkormányzatával egyeztetve azért döntött a busz Normafáig közlekedtetéséről, mert a téli sportoknak és a kirándulásnak kedvező időjárás miatt várhatóan ezen a hétvégén is sokan látogatnak el a Normafához és környékére.

A 212-es járat meghosszabbításával így nem csak a Széll Kálmán térről induló 21-es és 21A buszokkal, hanem a Boráros térről induló 212-esse is el lehet jutni a Normafához 9-17 óra között. A 212-es busz a Svábhegyig megszokott útvonalán halad, majd onnan a 21-es buszcsalád útját követve éri el a Normafát.

A BKK felhívta a figyelmet arra, hogy a fogaskerekű vonalán március végéig felújítási munkák zajlanak, így azzal csak az Adonis utcáig lehet eljutni, a kirándulóhelyek a fogaskerekűvel nem közelíthetők meg. A Normafa környékén a torlódások elkerülése érdekében a BKK kéri, hogy a hétvégén ne autóval közelítsék meg a térséget, vegyék igénybe a BKK járatait. (MTI)

(Kiemelt kép: Bielik István)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik