Belföld

Ledózerolják a főváros egyik legrútabb hotelét

Pokorni Zoltán boldog, megszabadul a kerület egy csúf sebhelytől. Park és közút épül a helyére a Normafán.

Örömteli hírt tett ki a saját weboldalára a XII. kerületi önkormányzat: eszerint végre a földdel teszik egyenlővé a totálisan lepusztult és elhagyatott Hotel Olimpiát. Az 1972-ben épült, de így is legendás történelemmel rendelkező szálló helyén parkot létesítenek, valamint az Eötvös út új szakaszát.

A sportolók kedvenc találkozóhelye, a filmesek kedvelt forgatási helyszíne ma már nem túl szép állapotban van. Most azért tudják elkezdeni a bontást, mert véget ért a kisajátítási eljárás, január 30-án az önkormányzat birtokba vette a területet. Pokorni Zoltán polgármester mindenesetre lelkes:

Régóta vártunk erre a pillanatra. A Hotel Olimpia átvételével megkezdődhet a Normafa kapujához kapcsolódó területek átalakítása.

Szerinte a 2015-ös népszavazáson a bontásra is igent mondtak az emberek, úgyhogy most a hegygerinc e részét is visszaadják a kirándulóknak. Az autóforgalmat is elterelik majd: az Eötvös út a Távcső utca vonalát követve éri majd el a Konkoly-Thege Miklós utat, a felső szakaszát pedig lezárják. Új parkoló is épül a Konkolynál. Az Eötvös út kialakítását még az idén elkezdenék, a kormány támogatásával.

Egy Olimpia elbukott, lebontják a normafai szállodát
A volt Olimpia Szálló napjai meg vannak számlálva, a környék rendbetétele miatt lebontják az épületet.

Az Eötvös út 48. alatti villát is felújítaná a kerület, itt lenne a Normafa Park és a fogaskerekű (60-as villamos) felső fogadóközpontja. Visszatérve a hotelre, Pokorni elmondta, február második felében kezdik eldózerolni az épületet, ez két hónapig fog tartani.

A cikket amúgy érdemes elolvasni, ritka eset, hogy egy önkormányzati honlapon ennyire mélyenszántó, plasztikus riportot lehet olvasni.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik