Belföld

Bayer: Valamiért sokan nem szeretik Hódmezővásárhelyen Lázár Jánost

A fideszes publicista szerint Mészáros Lőrincnek és Tiborcz Istvánnak nincs semmi szégyellnivalója.

Bayer Zsolt hétfőn az Echo TV-n jelentette be, hogy március 15-én, négy év szünet után újra Békemenetet tartanak. Bár a CÖF honlapján az áll, hogy a menet indulási helyszínét már február 2-án bejelentették a rendőrségen, Bayer a Mandinernek csütörtökön azt mondta: a hódmezővásárhelyi időközi választás volt az utolsó csepp a pohárban.

A fideszes publicista szerint reményt kapott az ellenzék, elsősorban lélektanilag erősödtek meg, ilyenkor pedig „nyilván a mi oldalunkat is meg kell erősíteni lélektanilag”, mert a választási vereség hatására „gödörbe kerültek”. Szerinte, miután az első Békemeneten sokan részt vettek, a Fidesznek soha nincs ellenére, ha meghirdetik.

Megkérdezték arról is, mit szól ahhoz, hogy a Kétfarkú Kutya Párt is szervez egy Békemenetet aznapra. Bayer kijelentette: „Hajrá! Mindenki szervezzen, amit akar, amit szeretne”. Felidézte, hogy Márki-Zay Péter is azt mondta a győzelem „mámoros pillanataiban”, hogy Magyarországon működik a demokrácia.

Azt is mondta, hogy Európa legfontosabb problémája a migráció, ez Magyarországon is első számú kérdés, még ha a kerítés miatt az átlagember nem is találkozik menedékkérőkkel. Ezzel továbbra is foglalkozni kell, de az sem spórolhatják meg, hogy ne beszéljenek az elmúlt nyolc év eredményeiről, az „egy lábon álló, egy témára koncentráló kommunikáció” nem elég – vélekedett.

Bayer szerint minden hódmezővásárhelyi tapasztalta az elmúlt években, hogy mi mindent kapott a város, és mekkora fejlődésen ment keresztül, de valamiért sokan nem szeretik helyben Lázár Jánost. Csak az számított, hogy bármi áron meg kell verni őt, ez a választás róla szólt – értékelt a publicista.

Úgy vélte, muszáj lesz a korrupciós vádakról is beszélni, mert „hagytunk magunkra égni százezer olyan korrupciós vádat, aminek egyébként a kilencven százaléka szemenszedett hazugság, de mi nem reagáltunk rá”. Ő viszont úgy látja, sem Mészáros Lőrincnek, sem Tiborcz Istvánnak nincs szégyellni valója, így politikai hiba az, hogy nem reagálnak, hanem mindent hagynak a levegőben lógni.

Szerinte például az önmagában nem vád, amit a Jobbik felhozott, hogy Tokajban az Andrássy-szőlőbirtokot megvette a felcsúti polgármester, mert az előtte egy francia tulajdonosé volt, aki csődbe vitte az egészet, aztán elment haza. Mészáros konszolidálta a helyzetet, és eddig mondjuk 80 forintot kaptak a gazdák egy kiló szőlőért, most meg 140-et kapnak – ez egy meggyőző példa, mondta Bayer Zsolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik