Belföld

Áder visszaküldte a törvényt a teniszstadionról

Az államfő megfontolást kért az Országgyűléstől.

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek a köztársasági elnök a  törvényt, amelyet múlt héten fogadott el a Hungarian Open ATP World Tour férfi tenisztornához szükséges margitszigeti központ felépítéséhez.

Áder János szerint a hatástanulmányokkal nem igazolt, kellően nem előkészített, az érintettekkel nem egyeztetett törvény garanciák nélkül enged eltérést számos jogszabálytól, veszélyezteti a Margitsziget természetvédelmi és kulturális örökségi jellegét és az alatta lévő ivóvízbázist.

Az államfő levelében hivatkozik a jogalkotási törvényre is, amelynek szerinte több ponton nem tesz eleget a jogszabály, amelyet február 19-én egyéni képviselői indítványként nyújtott be Szűcs Lajos fideszes képviselő, és másnap már el is fogadtak.

Mint korábban megírtuk, a törvény szerint jövő december 31-éig kell felhúzni a teniszstadiont, ami 26 méter magas, és legalább 14 500 négyzetméter alapterületű lehet.

Át is verte a Fidesz a parlamenten a margitszigeti óriás teniszstadiont
Az egy nap alatt elfogadott törvény értelmében figyelmen kívül hagyhatják a fák védelmére és az árvízvédelemre vonatkozó önkormányzati rendeleteket.

Kiemelt kép: MTI / Bruzák Noémi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik