Belföld

Át is verte a Fidesz a parlamenten a margitszigeti óriás teniszstadiont

Az egy nap alatt elfogadott törvény értelmében figyelmen kívül hagyhatják a fák védelmére és az árvízvédelemre vonatkozó önkormányzati rendeleteket.

Alig egy nap alatt keresztülverte a Fidesz a parlamenten, hogy egy óriási teniszstadion épüljön a Margitszigeten – írja a hvg.hu.

Mint hétfőn írtuk, a javaslat szerint jövő év december 31-ig kell megépülnie a Hungarian Open ATP World Tour tenisztorna lebonyolításához szükséges stadionnak, ami 26 méter magas, és legalább 14500 négyzetméter alapterületű lehet. A beruházást a Fidesz stratégiai jelentőségűnek tartja, ezért nem nyílt, hanem meghívásos közbeszerzést hirdetnek.

Még hétfőn eldöntötték a képviselők, hogy kedden megtartják a vitát és a szavazást, így mostanra kész törvény lett a tervezetből. Eldöntötték azt is, hogy az új épület és az ideiglenes lelátók építésekor figyelmen kívül lehet hagyni a fővárosi önkormányzati rendeletek árvízvédelemmel, a fás szárú növények védelmével, illetve a parkolás rendjével kapcsolatos előírásait. A bontást, a földmunkát, a mélyalapozást és az alaplemez-készítést építési engedély nélkül végezhetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik