Belföld

Hasba szúrta, majd megvacsorázott a késsel

Várhatóan ítéletet hirdetnek szerdán egy férfi ügyében, aki megkéselte rokonát egy Komárom-Esztergom megyei házban.  A késelő sorsáról a Győri Ítélőtábla dönt.

A most 61 éves támadó – aki gyakran italozott – három rokonával élt együtt.  A szurkálás estéjén evés közben káromkodni kezdett, ezt meghallotta egyikük. Kiment a konyhába és megkérdezte a férfit, mi baja és miért nem pihen már.

A vádlott erre azt felelte, hogy kussoljon, majd dühöngeni kezdett, és a kezében lévő 15,5 centiméter pengehosszúságú kését kétszer a hűtőbe vágta. A férfi rászólt, a tettes pedig „válaszul” az ajtófélfával is megismételte ugyanezt, majd újfent azt mondta hozzátartozójának, hogy kussoljon, illetve ha ilyen nagy pofája van, menjen elé.

A rokon hátrálni kezdett a szobája felé, a vádlott pedig közelebb ment hozzá, ököllel arcon ütötte, majd először kis, végül nagy erővel hasba szúrta.  A késelő ezután sorsára hagyta a sérültet, bevonult a szobájába és folytatta a vacsorázást ugyanazzal a késsel.  Segítséget az áldozat apja hívott.Az ítélőtábla tájékoztatása szerint  a férfi életveszélyes állapotban volt, felépüléséhez nyolc hét kellett.

A Tatabányai Törvényszék első fokon életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt három év börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte a szurkálót azzal, hogy a büntetés kétharmad részének kitöltése utáni napon feltételesen szabadon bocsátható.

Az ítélet ellen a vádlott és a védő fellebbezett, enyhítést akarnak kiharcolni másodfokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik