Tavaly 25 százalékkal, 114 ezer hektoliterre nőtt az alkoholmentes sörök fogyasztása Magyarországon, vagyis csaknem 23 millió korsóval fogyott e változatból. A mennyiség így sem éri el a hazai sörpiac 2 százalékát, írja a szerdai Világgazdaság a Magyar Sörgyártők Szövetségének előzetes adataira hivatkozva.
Schillinger Attila, a sörszövetség igazgatója arra számít, hogy e termékcsoport értékesítése az idén is töretlen lesz. Mint mondta, a műszaki fejlődés lehetővé teszi, hogy valóban sörízű alkoholmentes sörök készüljenek.
A nemzetközi trend az alkoholmentes sörök térhódítása, a CNN Money szerint már 2016-ban 5 százalékos növekedést jósolt e kategóriának az Euromonitor International, míg a teljes sörpiac kicsit zsugorodott.
A globális piac 43 százalékot nőtt 2011 és 2016 között, ma már négyszázféle alkoholmentes sör kapható.
(MTI, kiemelt kép: MTI Fotó/Mohai Balázs)