Belföld

Vita helyett tüntetés lesz Dunaújvárosban

A Közös Ország Mozgalom nem kapott helyet választási fóruma megtartásához, szerintük politikai okból akadályozták a rendezvényt.

Vita helyett tüntetést szervez szerdán este a Közös Ország Mozgalom Dunaújvárosban, miután sehol nem kaptak helyet választási fórumuk lebonyolítására.

A rendezvényre a DK, a Fidesz-KDNP, a Jobbik, az LMP és a Momentum képviselő-jelöltjeit hívták, de a fideszes Galambos Dénes nem fogadta el a meghívást. A Bartók Kamaraszínház még pénteken is jelezte, hogy lehet náluk a rendezvény, hétfőn azonban a színház rendezvényszervezője azt közölte, hogy nem tarthatják ott a fórumot, mert a jegyző, és nem a polgármester adott hozzájárulást. Ezek után az önkormányzat azt ajánlotta, hogy tartsák a fórumot a városháza egyik szárnyában, ezt azonban korábban pont a jegyző utasította el.

A Közös Ország Mozgalom végül közölte: ha Cserna Gábor polgármester és Őze Áron, a színház vezetője nem vet véget a rendezvény „nyilvánvalóan politikai indíttatású” akadályozásának, és este hét óráig nem kapnak egyenes választ, hogy hol tarthatják meg a fórumot, a vitát már nem tudják megszervezni. Helyette a színház elé vonulnak, és tüntetni fognak a képviselőjelöltekkel és a vendégekkel „a városvezetés jogtipró önkénye ellen”.

A határidő lejártával a Mércének megerősítették, hogy szerdán 18 órától megtartják a tüntetést, amelyen beszédet mond Gulyás Márton, illetve felszólalnak a meghívást elfogadó ellenzéki képviselőjelöltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik