Belföld

Erőszakolta és állatok közt tartotta gyerekeit a baranyai pár

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2018. 02. 27. 11:23

A Pécsi Ítélőtábla tárgyalja annak a párnak az ügyét, akik a vád szerint molesztálták gyermekeiket, akiknek szörnyű körülmények között kellett élniük. A per vélhetően zárt ajtók zajlik, a szülőknek többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és többrendbeli szemérem elleni erőszak bűntette miatt kell felelnie.

Első fokon a Pécsi Törvényszék a következőket állapította meg: a 40 éves, büntetett előéletű Baranya megyei férfi és 34 éves büntetlen előéletű felesége házasságából több gyermek született. A pár nem gondoskodott róluk, rendszeresen elhanyagolt, piszkos ruhában küldték őket iskolába, óvodába. Élelmezésükről sem gondoskodtak, a gyermekek gyakran voltak éhesek, ilyenkor a szomszédoktól kértek ételt.

A szülők azt mondták, hogy dohányzással, alkohollal csillapítsák éhségüket. Lakásukat elhanyagolták, nem takarították. Abban n a szobában, ahol a gyerekek aludtak, disznót és nyulakat tartottak. Előfordult, hogy a sertés a helyükön aludt.

De ez még nem minden:

A vádlottak rendszeresen bántalmazták a gyermekeket, a saját gyermekeik sérelmére súlyosan szeméremsértő cselekményeket is elkövettek, részben erőszakot alkalmazva.

A Pécsi Törvényszék az apát 15, az anyát pedig 13 év fegyházbüntetésre ítélte. A döntés azért nem emelkedett jogerőre, mert a vádlottak elsősorban felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

Frissítés:

A Pécsi Ítélőtábla már döntött is, és enyhítette a vádlottak büntetését, a férfiét 13, az anyáét 10 évre.  A táblabíróság az idő múlására, az előzetes letartóztatásban töltött hosszabb időre, illetve a nő esetében az apára tett terhelő vallomására miatt változtatott a korábbi ítéleten.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A picture taken on October 4, 2016 shows a cameraman walking through the concrete obstacles in the disputed Kosovo-Montenegro border in the village of Cakor, western Kosovo. 
There are no guards in the uninhabited Rugova mountains bordering Montenegro, only sheep on pasture land, but a dispute over defining the borderline could push Kosovo into chaos as the political opposition views the demarcation deal as close to "treason". The tiny Balkan territory, which unilaterally proclaimed independence from Serbia in 2008, last year reached a border demarcation agreement with its western neighbour, but Kosovo's parliament has yet to ratify it.
 / AFP PHOTO / ARMEND NIMANI

Azt sem tudni, hol végződnek Magyarország szomszédai

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.