Belföld

Erőszakolta és állatok közt tartotta gyerekeit a baranyai pár

A Pécsi Ítélőtábla tárgyalja annak a párnak az ügyét, akik a vád szerint molesztálták gyermekeiket, akiknek szörnyű körülmények között kellett élniük. A per vélhetően zárt ajtók zajlik, a szülőknek többrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette és többrendbeli szemérem elleni erőszak bűntette miatt kell felelnie.

Első fokon a Pécsi Törvényszék a következőket állapította meg: a 40 éves, büntetett előéletű Baranya megyei férfi és 34 éves büntetlen előéletű felesége házasságából több gyermek született. A pár nem gondoskodott róluk, rendszeresen elhanyagolt, piszkos ruhában küldték őket iskolába, óvodába. Élelmezésükről sem gondoskodtak, a gyermekek gyakran voltak éhesek, ilyenkor a szomszédoktól kértek ételt.

A szülők azt mondták, hogy dohányzással, alkohollal csillapítsák éhségüket. Lakásukat elhanyagolták, nem takarították. Abban n a szobában, ahol a gyerekek aludtak, disznót és nyulakat tartottak. Előfordult, hogy a sertés a helyükön aludt.

De ez még nem minden:

A vádlottak rendszeresen bántalmazták a gyermekeket, a saját gyermekeik sérelmére súlyosan szeméremsértő cselekményeket is elkövettek, részben erőszakot alkalmazva.

A Pécsi Törvényszék az apát 15, az anyát pedig 13 év fegyházbüntetésre ítélte. A döntés azért nem emelkedett jogerőre, mert a vádlottak elsősorban felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek.

Frissítés:

A Pécsi Ítélőtábla már döntött is, és enyhítette a vádlottak büntetését, a férfiét 13, az anyáét 10 évre.  A táblabíróság az idő múlására, az előzetes letartóztatásban töltött hosszabb időre, illetve a nő esetében az apára tett terhelő vallomására miatt változtatott a korábbi ítéleten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik