Belföld

Elios: a választások előtt kiadnák az árnyékbizottsági jelentést

Április 8-a előtt nyilvánosságra akarja hozni az Elios-ügyre szakosodott ellenzéki vizsgálóbizottság a jelentését – erről a Hír Tv reggeli műsorában beszélt Ungár Péter, az LMP országos elnökségi tagja. Mint arról beszámoltunk, az LMP, az MSZP és a Jobbik hétfőn árnyékbizottságot alapított, amelynek feladata az Orbán Viktor vejének egykori cégéhez fűződő közvilágítási közbeszerzések vizsgálata. Később az Együtt is jelezte, hogy részt venne a bizottság munkájában.

Ungár Péter hétfőn elmondta: szerinte Polt Péter április 8-a, azaz a választások után fog publikálni minden olyan dolgot, amely ehhez az ügyhöz kapcsolódik.

Van egy olyan feltételezésem is, hogy ez nemcsak az ügyészi szakmából következik, hanem a Fidesz politikai érdekéből, hogy egy nagyon jó eufemizmust használjak, de ezzel szemben mi ezeket az adatokat nyilvánosságra fogjuk hozni, mert a magyar emberekre tartozik, hogy az ő közpénzüket mire költötték és ki lopta el.

Az ügyészség jelenleg költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoz az Elios-ügyben.

Az árnyékbizottság munkája azonban nem kezdődött zökkenőmentesen. A 444 számolt be róla, hogy kedden a kecskeméti önkormányzat azzal az indoklással tagadta meg az iratok kiadását, hogy

jelenleg az iratanyag előkészítése zajlik a rendelkezésre bocsátás céljából, ezért képviselő urat tájékoztattuk arról, hogy a továbbiakban az iratbetekintést nincs módunkban lehetővé tenni.

Ettől függetlenül a bizottság próbálja elvégezni a munkáját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik