Belföld

Részeg férfi őrjöngött a budapesti sürgősségin

Gyorsított eljárásban állított bíróság elé az ügyészség egy férfit, aki rátámadt egy kórház biztonsági őrére. A vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt ítélték el, tettéért nyolc hónap börtönbüntetést kapott két év próbaidőre felfüggesztve.

A férfi egy hónappal ezelőtt –  január 25-én éjjel – kísérte nevelt fiát  orvosi ellátásra egy XIII. kerületi kórház sürgősségi osztályára, méghozzá ittas állapotban. Néhány perc várakozás után odalépett a betegfelvételi pulthoz és érdeklődött, hogy gyermeke miért nem került még sorra, majd sürgetni kezdte az ellátást.  Amikor a kórházi alkalmazott türelemre intette, a férfi a telefonjával videózni kezdte őt. Ekkor odalépett hozzá a a biztonsági őr, aki felszólította, hogy hagyja abba, amit csinál, de a férfi nem engedelmeskedett.

A biztonsági őr intézkedése során a terhelt agresszív lett, dulakodni kezdett vele, majd levette a felső ruházatát, és megütötte az őrt az arcán.

A férfit végül a biztonsági őr és két mentőápoló fogta le, és egy vizsgálóba vitték, ahol nyugtatót kapott – derült ki a Fővárosi Főügyészség hétfői közleményéből.

 

 

Az ítélet jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik