Belföld

Hegedűs Zsuzsa volt titkára is bukott a hétvégén

Vasárnap nem csak Hódmezővásárhelyen tartottak időközi választásokat, hanem két másik településen is.

A Baranya megyei Rózsafán polgármestert és önkormányzati képviselőket is választottak, mert a képviselő-testület tavaly november végén feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért öt független jelölt indult, a négy képviselői helyre pedig 17 független jelölt pályázott. A 292 szavazásra jogosult választó közül 189-en jelentek meg az urnánál, két érvénytelen szavazat mellett két nem lepecsételt szavazólapot is regisztráltak.

A polgármesteri címet végül Németh Norbert nyerte el 69 szavazattal, a második helyre az eddigi polgármester, Bogdán László futott be 44 szavazattal. Róla korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy 2010 és 2014 között a Miniszterelnökségen dolgozott Hegedűs Zsuzsa szociológus és miniszterelnöki megbízott személyi titkáraként, és hivatali visszaéléssel, valamint nagy kárt okozó csalással vádolják.

A vád szerint Bogdán miniszterelnökségi pozícióját kihasználva magáncélból kért adatokat soron kívül és ingyenesen, majd ezeket a 2014-es polgármesteri kampányához is felhasználta. Ilyen információ volt például az egyes települések közfoglalkoztatottjainak listája vagy egyes ingatlan-nyilvántartási adatok. Ez utóbbiakat az általa megkötni kívánt termőföld-haszonbérleti és -hasznosítási szerződésekhez használta volna fel. Itt azonban még nem állt meg, ugyanis jogosulatlanul jutott diplomata-útlevélhez és hivatali személygépkocsihoz is. Pere jelenleg a Fővárosi Törvényszéken zajlik.

A Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason az időközi önkormányzati képviselőválasztáson a Nemzeti Választási Iroda honlapjának adatai szerint Juhász György (Fidesz-KDNP) 454 szavazatot (68,07 százalék) kapott, Fejes Ferencre (független) 206-an szavaztak (30,88 százalék), Czupor Attila László, a Magyar Munkáspárt jelöltje alig több mint 1 százalékos eredményt ért el 7 szavazattal. A névjegyzékben 2342-an szerepeltek. A választásra jogosultak több mint 28 százaléka vett részt a voksoláson.

(MNO, MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik