Belföld választás 2018

Hegedűs Zsuzsa volt titkára is bukott a hétvégén

D. Kovács Ildikó
D. Kovács Ildikó

újságíró. 2018. 02. 26. 11:47

Vasárnap nem csak Hódmezővásárhelyen tartottak időközi választásokat, hanem két másik településen is.

A Baranya megyei Rózsafán polgármestert és önkormányzati képviselőket is választottak, mert a képviselő-testület tavaly november végén feloszlatta magát. A polgármesteri tisztségért öt független jelölt indult, a négy képviselői helyre pedig 17 független jelölt pályázott. A 292 szavazásra jogosult választó közül 189-en jelentek meg az urnánál, két érvénytelen szavazat mellett két nem lepecsételt szavazólapot is regisztráltak.

A polgármesteri címet végül Németh Norbert nyerte el 69 szavazattal, a második helyre az eddigi polgármester, Bogdán László futott be 44 szavazattal. Róla korábbi cikkünkben azt írtuk, hogy 2010 és 2014 között a Miniszterelnökségen dolgozott Hegedűs Zsuzsa szociológus és miniszterelnöki megbízott személyi titkáraként, és hivatali visszaéléssel, valamint nagy kárt okozó csalással vádolják.

A vád szerint Bogdán miniszterelnökségi pozícióját kihasználva magáncélból kért adatokat soron kívül és ingyenesen, majd ezeket a 2014-es polgármesteri kampányához is felhasználta. Ilyen információ volt például az egyes települések közfoglalkoztatottjainak listája vagy egyes ingatlan-nyilvántartási adatok. Ez utóbbiakat az általa megkötni kívánt termőföld-haszonbérleti és -hasznosítási szerződésekhez használta volna fel. Itt azonban még nem állt meg, ugyanis jogosulatlanul jutott diplomata-útlevélhez és hivatali személygépkocsihoz is. Pere jelenleg a Fővárosi Törvényszéken zajlik.

A Bács-Kiskun megyei Kiskunhalason az időközi önkormányzati képviselőválasztáson a Nemzeti Választási Iroda honlapjának adatai szerint Juhász György (Fidesz-KDNP) 454 szavazatot (68,07 százalék) kapott, Fejes Ferencre (független) 206-an szavaztak (30,88 százalék), Czupor Attila László, a Magyar Munkáspárt jelöltje alig több mint 1 százalékos eredményt ért el 7 szavazattal. A névjegyzékben 2342-an szerepeltek. A választásra jogosultak több mint 28 százaléka vett részt a voksoláson.

(MNO, MTI)

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.