Belföld

Kezdődik: hóátfúvás miatt lezártak három Vas megyei utat

Jobb otthol.

Dögunalmas ez a rettegés a briutálisanőrültenszibériaianfélelmetes hidegtől, ezért szinte fellélegeztünk, amint az imént olvastuk az MTI hírét, miszerint „a Karakót Jánosházával, a Kemenesszentmártont Merseváttal összekötő utat, valamint a Szombathelyt Bucsuval összekötő 87133-as számú bekötőút egy szakaszát lezárták hóátfúvás miatt”.

Megkönnyebbülésünk mintegy kijegecesedett, amikor tekintetünk egy bekezdéssel lejjebb siklott, s azt olvastuk, hogy „a Jánosháza-Karakó közötti és a Mersevát-Kemenesszentmárton közötti alsórendű utat, valamint a bucsui összekötő úton pedig a 3-as és a 6-os kilométer közötti szakaszon van lezárás”.

Szóval nagy levegő, egy hetet csak kibírunk valahogy sapkasálban, duplán tüzelve, aztán mehetünk tán hóvirágot szedni.

VK

A borzongató vörös kód ma dél óta van érvényben, írtunk is róla. A lényeg az, hogy ilyenkor a bentlakásos szociális intézményeknek is ellátást kell biztosítaniuk hajléktalanoknak, amennyiben a diszpécserszolgálat azt jelzi, hogy a hajléktalanokat ellátó rendszer az adott szükségletű hajléktalant nem tudja fogadni.

De komolyodjunk, és jegyezzük föl, hogy még a legsanyarúbb sorsú embertársainknak is van hová behúzódniuk a fagy elől.

Czibere Károly emberi államtitkár még pénteken beszélt arról, hogy a potenciális befogadó intézmények, a diszpécserközpontok és az utcai szociális munkások is felkészültek a riasztással járó feladatokra. Majd arra kérte a lakosságot: a következő napokban fokozottan figyeljenek az utcán kihűléssel fenyegetett és az otthonukban egyedül élő idős emberekre, szükség esetén hívjanak hozzájuk segítséget.

A diszpécserszolgálat telefonszámai megtalálhatóak a diszpecserportal.hu oldalon.

Az éjszakai túlélési pontok listáját pedig itt találni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik