Belföld

Hiába reménykedett az Aranykéz utcai robbantás felbujtója

portik tamás (portik tamás, tek, maffia, )
portik tamás (portik tamás, tek, maffia, )
Elutasította Portik Tamás perújítási kérelmét a Fővárosi Ítélőtábla.

A Fővárosi Ítélőtábla elutasította az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő János médiavállalkozó megölésének ügyében elítélt Portik Tamás perújítási kérelmét. Ezt a Magyar Hírlap tudta meg Csiha Gábortól, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szóvivőjétől.

A perújítási nyomozást még novemberben rendelte el a Fővárosi Ítélőtábla a két évtizeddel ezelőtti, négy halálos áldozatot követelő belvárosi pokolgépes merénylet és a Fenyő-gyilkosság ügyében, miután még májusban Jozef Rohác elsőrendű vádlottat életfogytiglani, Portik Tamás harmadrendűt 13 éves szabadságvesztésre ítélte.

A lap a szombati számában ír arról, hogy a táblabíróság tavaly novemberben perújítási nyomozást rendelt el Portik ügyvédje, Szikinger István kezdeményezésére. Az indítványban arra hivatkoztak, hogy a merényletek miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt Jozef Rohác több nyilatkozatában is utalt arra: nem Portik volt a felbujtója a robbantásnak, hanem az ukrán maffia.

Az ítélőtábla szerint viszont a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozása során nem vetődött fel olyan információ, amely indokolná a perújítást.

Portik Tamás (portik tamás)
Portik Tamás szütyővel

Szikinger István a Magyar Hírlapnak azt nyilatkozta, hogy nem értenek egyet a táblabíróság döntésével, kitartanak kezdeményezésük mellett, és megfellebbezik a határozatot a Kúrián.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik