Belföld

Babát vár Szabó Tímea, a Párbeszéd politikusa

szabó tímea rock (szabó tímea, )
szabó tímea rock (szabó tímea, )

Hat hónapos terhes Szabó Tímea, a Párbeszéd országgyűlési képviselője – írja a Blikk, és a politikus a lap megkeresésére meg is erősítette, hogy második gyermekét várja. A baba születése június közepén várható, így a szülési szabadság pont a nyári parlamenti szünetre esik majd.

A magazinnak nyilatkozó Szabó Tímea elmondta, hogy az egész család nagyon boldog, a baba nemét azonban még nem árulják el. A politikus volt férjétől, Hunyadi Gábortól született tízéves kisfia szintén nagyon várja a kistestvér érkezését, Gergő egyetlen aggodalma, hogy semmiképpen ne tudjon nála szebben rajzolni vagy gyorsabban futni.

Fotó: Pál Anna Viktória

Szabó Tímea a Párbeszéd Magyarországért párt társelnöke, korábban pedig a Lehet Más a Politika tagja és parlamenti frakcióvezető-helyettese volt. A Szegedi Tudományegyetem kommunikáció szakán végzett, később a Harvard jogi karán tanult, majd öt évig újságíróként dolgozott brit és amerikai lapoknak, valamint hírügynökségeknek tudósított Magyarországról.

Később a neves amerikai egyetem jogi karának egyik kutatóprogramjához került, először kutatóként, majd kutatásvezetőként. Az ENSZ megbízásából itt fegyveres konfliktus-megelőzési stratégiákról, illetve sérülékeny csoportok védelméről folytatott kutatásokat.

2001-ben három hónapig Pakisztánban dolgozott az International Rescue Committee nevű civil szervezetnél, ahol többek között az afgán menekültek kérdéseivel foglalkozott. 2003 őszén költözött vissza Magyarországra, 2004 elején csatlakozott a Magyar Helsinki Bizottsághoz,

ahol közel négy évig koordinálta a Menekült Programot.

2008-ban alapítóként vett részt a Lehet más a politika! mozgalom elindításában, a 2009-es európai parlamenti választáson az LMP és a Humanista Párt közös listájának vezetőjévé választották, majd 2013-ban többekkel együtt kilépett a pártból. A távozók létrehozták a Párbeszéd Magyarországért (PM) nevű baloldali-zöld formációt, aminek alakuló közgyűlésén Jávor Benedekkel együtt társelnökké választották.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik