Belföld

Nőt és gyereket vert a buszon a győri küzdősortoló

Előzetes letartóztatásba került győri férfi, aki a gyanú szerint rendszeresen bántalmazta élettársát. A 27 éves küzdősportot űző fiatalember 2018 januárjában egy üzletben látta meg élettársát, aki egy másik boltba menekült előle. Itt – az alkalmazottak jelenlétében – ököllel ütötte a félelmében sarokba húzódó nőt, majd földre rántotta és végighúzta a folyosón a kijárat felé. A bántalmazást egy harmadik személy fékezte meg, de a támadó még előtte is belerúgott egyet párjába.

2018 februárjában a gyanúsított egy győri buszjáraton bántalmazta a nőt és annak 8 éves kislányát: megmarkolta és kitépte élettársa haját a fejbőréből, majd ismét a padlóra rántotta és az ajtóhoz vonszolta. A gyerek próbálta védeni az anyját így őt is megütötte, illetve megtépte a haját.

A más ügyben elrendelt lakhelyelhagyási tilalom alatt álló elkövetővel szemben az ügyészség több indok miatt is szükségesnek látja a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését. A gyanúsítottal szemben ezen eljáráson túlmenően számos büntetőeljárás van folyamatban: három bírói stádiumban, három vádelőkészítő szakban és kettő nyomozati szakaszban. Több eljárás tárgyát személy elleni erőszakos bűncselekmények képezik. Mindezekből, az eljárások egymást követő megindulásából a bűnismétlés veszélyére lehet következtetni. Emellett mind a sértetti, mind a gyanúsítotti magatartásból látható, hogy a hölgy megfélemlítésnek van kitéve, mely tény a bizonyítás megnehezítése veszélyének feleltethető meg.

– indokolt az ügyészség.

A minősített testi sértés és más bűncselekmények miatt folyamatban lévő eljárásban az agresszív fiatalnak hat bűncselekményről kell számot adnia.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik