Belföld

Javítóintézetben tartják az Újlak utcai gyilkost

További két hónappal indítványozta az ügyészség a rákoskeresztúri gyilkosság gyanúsítottjának előzetes letartóztatásának meghosszabbítását. A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint ugyanis indokolt, hogy fenntartsák a kényszerintézkedést, tekintve, hogy

  • a fiatal terhére rótt kiemelkedően súlyos
  • a várható büntetés nagysága, a gyanúsítottnak az elkövetést követően, illetve elfogásakor tanúsított magatartása megalapozza annak veszélyét, hogy az eljárás alól kivonja magát, így a jelenléte továbbra is csak a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartásával biztosítható.

Az indítvánnyal az első fokon eljáró nyomozási bíró egyetértett, és a fiú előzetes letartóztatását fenntartotta azzal, hogy azt továbbra is javítóintézetben kell végrehajtani.

Az indítvánnyal az első fokon eljáró nyomozási bíró egyetértett, és a terhelt előzetes letartóztatását fenntartotta azzal, hogy azt továbbra is javítóintézetben kell végrehajtani.

Ahogy arról beszámoltunk, a 19 éves lányt január közepén késelték halálra a XVII. kerületi Újlak utcában. A támadó elmenekült a helyszínről, de nem sokkal később elfogták. Mint kiderült, a brutális bűncselekmény gyanúsítottja mindössze 17 éves. Akkori értesülésünk szerint a fiú nyakon szúrta a lányt, méghozzá féltékenységből. A holttestre egy 12 év körüli gyermek talált rá a hatodik emeleti lakás ajtaja előtt.

A fiú először házi őrizetbe került, de az ügyészség fellebbezett, így végül javítóintézetbe vitték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik