Belföld

Öngyilkos akart lenni, 6 év 6 hónap börtönt kapott

Jogerős a férfi büntetése, aki kamionjával frontálisan akart ütközni.

Hat év hat hónap börtönre súlyosította a Szegedi Ítélőtábla a büntetését. A vásárhelyi férfit egy éve emberölési kísérlet, rongálás és ittas járművezetés miatt a Szegedi Törvényszék 5 év börtönre ítélte, 5 évre a közügyektől, a vezetéstől pedig végleg eltiltotta. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a  vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Szegedi Ítélőtábla az ügyészi indítványt fogadta el, súlyosította a börtönbüntetést. A mellékbüntetések nem változtak. Az ítélet indoklása szerint a vádlott öngyilkos akart lenni, teljesen közömbös volt neki, hogy több ember halálát is okozhatja. A jogerős ítélet ellen fellebbezésnek nincs helye.

A vádlott feleségétől 2013-ban elvált, de ezt nem tudta feldolgozni, pszichés problémái miatt ivott és az idegrendszerére ható gyógyszereket is beszedett.  Többször követett el öngyilkossági kísérletet, azokról mindig értesítette hozzátartozóit, akik a rendőrségtől kértek segítséget. 2014 márciusa és 2015 februárja között hatszor kellett mentőorvosi ellátásban részesíteni.

2015. március 3-án kora délután Hódmezővásárhelyen, az által működtetett boltban meghatározhatatlan mennyiségű alkoholt ivott és bevett legalább 10 szem nyugtatót. Volt feleségét és volt élettársát is értesítette, SMS-eket küldött öngyilkossági szándékáról. Volt felesége bejelentést tett a rendőrségen 15:30 órakor, de akkor már autóban ült a vádlott, aki az M47-esen Székkutas felé indult, ahonnan a sértett ment kocsival Vásárhely felé.

A vádlott 80-85 kilométeres sebességgel az egyenes, jól belátható úton öngyilkossági szándékkal, váratlan balra kormányzással, fékezés nélkül áttért a másik sávba, hogy a szemből érkező kocsival frontálisan ütközzön. A sértett fékezett, próbált kitérni, de az ütközést így sem sikerült teljesen elkerülni. A két kocsi roncsolódott. A vádlott az ütközéskor nem sérült meg, míg a sértett 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett el. Az akár halálos következménnyel is járható ütközés kizárólag a sértett lélekjelenléte és ütközést elhárító manővere következtében maradt el.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik