Belföld

Kidobta a harmadikról a 11 éves cicát

Ítéletet hirdetett a Szolnoki Törvényszék csütörtökön egy nő ügyében, aki kidobott aki 2016 nyarán kidobott egy macskát az egyik jászberényi társasház harmadik emeleti erkélyéről. Tettéért egy év – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték.

A negyvenes éveiben járó asszony bérlőként lakott a társasházi lakásban, ahol rajta kívül a tulajdonos és annak 11 éves macskája élt. A nőt kezdettől zavarta az állat, ezt többször szóvá is tette szállásadójának. A helyzet odáig fajult, hogy – mint azt fent írtuk – ledobta a macskát, méghozzá az erkélyről. A cica belső sérüléseket és lábzúzódást szenvedett, de életben maradt. A bérlőt különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntettében találták bűnösnek. A döntés jogerős.

A törvényszék emlékeztetett: állatkínzást követ el számos más eset mellett az, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. A bűncselekmény súlyosabban minősül, ha ahogyan jelen esetben is, az állatnak különös szenvedést okoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik