Belföld

Hét évet kapott a törökszentmiklósi apagyilkos

Helybenhagyta a Szolnoki Törvényszék ítéletét, és jogerősen hét év börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a törökszentmiklósi férfit, aki 2015-ben részegen megfojtotta az apját. A döntés indoklásában elhangzott:  tekintettel az ügy összes körülményére az elsőfokú bíróság arányos büntetést szabott ki, annak lényeges súlyosítására a tábla nem látott okot.

Az érintettek Törökszentmiklóson éltek együtt egy házban. Korábban mindketten italozó életmódot folytattak, de 2015-ben az áldozat felhagyott függőségével. Az apa próbált hatni gyermekére, kérte, hogy ő se igyon többet, az alkalmi munkákból szerzett pénzét ne szeszere költse, de ezt fia kötekedésnek vette. Emiatt abban az évben körülbelül havonta összevesztek, de tettlegességig ezek a viták nem fajultak.

2015. december 15-én délután azonban a későbbi támadó ittasan érkezett haza. Később ismét elment a kocsmába, így este már erősen részeg volt. Az apa ezt szóvá tette, ezért újfent veszekedni kezdtek.

A fiú többször fejen ütötte az apját, aki dulakodás közben igyekezett védeni magát. A kanapéra zuhant a sértett, magával rántva a vádlottat, aki két kézzel megragadta az apja nyakát, és legalább öt percig szorította, amíg a sértett már nem mozdult és nem is védekezett.  Miután a vádlott látta, hogy az apja nincs eszméleténél, egy vödör vizet öntött rá, de az apa erre már nem reagált. A fiú ekkor a szomszédba ment segítségért, ahonnan mentőt hívtak, de már nem tudtak az apán segíteni.

A férfi néhány perc alatt életét vesztette, akkor sem tudták volna megmenteni, ha azonnal segítséget kap.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik