Belföld

Kilátástalan élete miatt anyjára gyújtotta a lakást

Vádat emeltek egy férfi ellen, aki kilátástalan élete miatt úgy döntött, hogy anyjára gyújtja közös otthonukat. Az ügyészség szerint különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletét követte el, és hamarosan bíróság elé állítják.

A 30 éves depresszív hajlamú vádlott édesanyjával élt egy debreceni többemeletes ház önkormányzati lakásában. Már a bűncselekmény előtti hónapokban is levert volt, ez a környezetében élőknek is feltűnt.

2017. szeptember 13-án édesanyjával házimunkát végeztek, majd a férfi lefeküdt aludni. Délután 4 óra körül ébredt fel, azonban eléggé  ingerült volt, nem szívesen reagált az anyja kérdéseire. Úgy döntött, elmegy sétálni, de előtte még rázárta szülőjére a szobaajtót.

Hosszas bolyongás után másnap reggel fél 7 körül ment csak vissza a bérlakásba, amikor is végső elkeseredésében, mivel értelmetlennek tartotta az életüket, elhatározta, hogy rágyújtja a lakást az asszonyra. Ruhaneműkből egy kupacot halmozott fel anyja ajtaja előtt, leöntötte étolajjal, majd elment. A lakásból füst gomolygott, ezt észrevette az egyik szomszéd és értesítette a portaszolgálatot. Az ajtót ezután feltörték, és kimenekítették a nőt.

Úgynevezett tökéletlen égés keletkezett, vagyis a kupac nem kezdett intenzíven égni, helyette tömény füst alakult ki.

 A vádlott kívánta az édesanyja halálának bekövetkezését, amennyiben az általa okozott tűz ténylegesen kifejlődik és bejut a szobába, ott füstmérgezés és égés következtében különös szenvedéssel a sértett halálát okozta volna. A sértett életét a gyors külső beavatkozás mentette meg.

– írja a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség, amely fegyházbüntetést indítványozott a gyújtogatóval szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik