Belföld

Robbantani akart a gyorséttermi lövöldöző

A rendőrök befejezték a nyomozást S. Ábel ügyében.

A 30 éves férfi tavaly július 27-én újbudai lakásában háztartási vegyszerekből olyan elegyet állított elő, ami robbanóanyagnak minősül. A veszélyes anyagot egy XI. kerületi erdős területre vitte és otthagyta.

A rendőrök a robbanóanyagot az erdőben megtalálták, S. Ábelt a lakásán másnap elfogták. A lakásán tartott házkutatáskor a robbanóanyag előállítására alkalmas eszközöket találtak.

A robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett miatt indított ügyet a rendőrök a napokban befejezték és a keletkezett ügyiratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére – közölte a rendőrség.

Közben a Vasárnap Blikk arról ír, hogy S. Ábel egyáltalán nincs elkeseredve, amiért most cellalakó. A rácsok mögött társait szórakoztatja, rengeteget beszél. Egy volt rabtársa szerint kicsit olyan,

mintha örülne, hogy végre akad hallgatósága.

Érdekli a közélet, mindenről van véleménye, és mindenre tud történelmi párhuzamot találni. A lap úgy tudja: S. Ábel könyvkötőként dolgozik a váci börtönben. Szülei rendszeresen látogatják, hisznek fiuk ártatlanságában.

Kiemelt kép: MTI / Illyés Tibor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik