Belföld

Orbán Viktort meghívták Azerbajdzsánba

A magyar miniszterelnök az azeri állami média beszámolója szerint a Fidesz és az Új Azerbajdzsán Párt szoros együttműködését méltatta.

Miközben a magyar kormány nem dicsekedett el a részletekkel, az azerbajdzsáni állami média beszámolt arról, hogy Orbán Viktor miről tárgyalt Budapesten Ali Ahmadovval, az azeri miniszterelnök-helyettessel, aki az ottani kormánypárt ügyvezető titkára.

A beszámolóra a 444 bukkant rá, eszerint Ahmadov az államfő, Ilham Aliyev nevében azerbajdzsáni látogatásra hívta a magyar miniszterelnököt. A cikk szerint Orbán Viktor közeli barátjának nevezte Aliyevet, és biztosították egymást Ahmadovval, hogy

az Új Azerbajdzsán Párt és a Fidesz közötti kölcsönös kapcsolat, és a szoros együttműködés fejlesztése pozitív hatással lesz a két ország és nép baráti kapcsolataira.

Orbán kifejezte reményét, hogy az április 8-i magyar országgyűlési választás és a három nappal későbbi azeri elnökválasztás sikeres lesz, és a választás után tovább erősödnek a két ország közötti kapcsolatok. Az azeri ellenzék egyébként a múlt héten jelentette be, hogy bojkottálja az elnökválasztást, aminek dátumát Aliyev hirtelen fél évvel előbbre hozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik