Belföld

Szél Bernadett eltiltaná az ovisoktól Simicskót

Olyan törvényjavaslatot nyújtott be, amely útját állná a „politikai pedofíliának".

Legutóbb Simicskó István honvédelmi miniszter kavart komoly indulatokat, amikor – Újbuda országgyűlési képviselőjeként – ovisok előtt büszkélkedett azzal, hogy Őrmezőn  korszerűsítettek egy óvodát.

Óvodásoknak kellett meghallgatni Simicskó Istvánt
Uniós támogatásból újult meg egy újbudai óvoda.

Szél Bernadett már akkor sem értette, miben segíti a kicsik fejlődését, ha a hadügyekért felelős kormánytagot kell hallgatniuk, most pedig be is nyújtott egy olyan javaslatot nyújtott be, amely több törvény módosításával biztosítaná a gyermekek védelmét a politikusokkal szemben

Az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint egyértelműen rögzíteni kell, hogy a nevelési, oktatási intézmény gondozására bízott gyermekeket politikai eseményre nem lehet kivezényelni akkor sem, ha azt avatásként, nem direkt párteseményként szervezik meg.

A köznevelési törvény alapján ma is egyértelmű, hogy iskolában, óvodában nincs helye pártpolitikának, de sem ez, sem a jó ízlés nem gátol meg néhány politikust, hogy a választások közeledtével biodíszletként használjanak iskolásokat, óvodásokat.

Ezért e körben nemcsak a tisztán pártpolitikai rendezvényeket, hanem a politikai közszereplők részvételével zajló egyéb rendezvényeket is korlátozni, kampányidőszakban általánosan tiltani javasolja Szél Bernadett. Szerinte a gyermekvédelmi törvény ilyen tiltást még nem tartalmaz a bölcsődékre, mert egy normális országban senkinek nem jutna eszébe bölcsődésekkel kampányolni.

Jelen helyzetben azonban indokolt a köznevelési törvényben foglalt tilalmak szigorított tartalmú kimondása a bölcsődék esetében is.

A javaslat a köznevelési törvény pártpolitikai tevékenységre vonatkozó tilalmát kiegészítené azzal, hogy amíg az óvoda, iskola, kollégium látja el a gyermekek felügyeletét, a gyermek politikus jelenlétében zajló rendezvényen csak önként, a szülő engedélyével vehessen részt és csak akkor, ha az esemény pártpolitikától mentes. Mivel a kampányidőszakban még egy látszólag semleges politikusi látogatásnak is csak a politikai kommunikáció a célja, ezért ilyenkor ilyen esemény gyermekek részvételével nem lenne megtartható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik