Belföld

Idős, beteg nőkre támadt a rablónő

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 02. 16. 11:38

Csak nőkre specializálódott. Lopott, rabolt. Akár 15 évet is kaphat.

Többrendbeli rablás, súlyos testi sértés és lopás miatt emeltek vádat egy 24 éves kecskeméti nő ellen, aki tavaly október 30-án Kiskunfélegyházán a nyílt utcán női áldozataira támadt és kirabolta őket.

Először a háziorvosi rendelő előtt egy 87 éves nő kezéből kitépte táskáját, majd nagy erővel a falnak lökte. A sértette a földre került. A rabló magával vitte a mobiltelefonját, iratait, pénztárcáját, melyben 10 ezer forint volt. A megtámadott repedéseket, zúzódásokat szenvedett, de nem a rablón múlt, hogy bordája, végtagja nem tört el.

Még aznap 18 óra körül a vádlott leszólított az utcán egy nőt. Pénzt kért tőle, amikor nem adott, a táskáját is ki akarta tépni kezéből. A megtámadott nő ezt nem hagyta, dulakodtak, végül a támadó zsákmány nélkül elhagyta a helyszínt, de előtte áldozatát belökte a járda melletti kertbe. A nő bal kezén 8 napon túl gyógyuló, ízületi szalagsérülést szenvedett.

A rablások előtti napokban – szintén Kiskunfélegyházán – a vádlott többször lopott. Egy gyógykocsit maga előtt toló nőtől ellopta a táskáját, pénztárcával, mobiltelefonnal, iratokkal. Ugyanezt tette egy kerékpáros nővel, akitől táskát, szemüveget, pénztárcát, készpénzt volt. A vádlottnak egy néhány nappal korábbi kerékpárlopás miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő nőt rablással, súlyos testi sértéssel, üzletszerűen elkövetett lopással vádolja, amely a bűnhalmazat miatt 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A büntetlen előéletű nő bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.