Belföld

Idős, beteg nőkre támadt a rablónő

Csak nőkre specializálódott. Lopott, rabolt. Akár 15 évet is kaphat.

Többrendbeli rablás, súlyos testi sértés és lopás miatt emeltek vádat egy 24 éves kecskeméti nő ellen, aki tavaly október 30-án Kiskunfélegyházán a nyílt utcán női áldozataira támadt és kirabolta őket.

Először a háziorvosi rendelő előtt egy 87 éves nő kezéből kitépte táskáját, majd nagy erővel a falnak lökte. A sértette a földre került. A rabló magával vitte a mobiltelefonját, iratait, pénztárcáját, melyben 10 ezer forint volt. A megtámadott repedéseket, zúzódásokat szenvedett, de nem a rablón múlt, hogy bordája, végtagja nem tört el.

Még aznap 18 óra körül a vádlott leszólított az utcán egy nőt. Pénzt kért tőle, amikor nem adott, a táskáját is ki akarta tépni kezéből. A megtámadott nő ezt nem hagyta, dulakodtak, végül a támadó zsákmány nélkül elhagyta a helyszínt, de előtte áldozatát belökte a járda melletti kertbe. A nő bal kezén 8 napon túl gyógyuló, ízületi szalagsérülést szenvedett.

A rablások előtti napokban – szintén Kiskunfélegyházán – a vádlott többször lopott. Egy gyógykocsit maga előtt toló nőtől ellopta a táskáját, pénztárcával, mobiltelefonnal, iratokkal. Ugyanezt tette egy kerékpáros nővel, akitől táskát, szemüveget, pénztárcát, készpénzt volt. A vádlottnak egy néhány nappal korábbi kerékpárlopás miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő nőt rablással, súlyos testi sértéssel, üzletszerűen elkövetett lopással vádolja, amely a bűnhalmazat miatt 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A büntetlen előéletű nő bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik