Belföld

Fodor Gábor: Belső harcok miatt nem vagyok a listán

Amint arról a 24.hu-n is beszámoltunk, nem került fel Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke az MSZP és a Párbeszéd közös listájára, helyette Bősz Anett lesz ott a 15. helyen. A Magyar Nemzet interjút készített a Liberálisok elnökével, aki személyes sikernek tartja Bősz előkelő helyét, hiszen az ismertségét a pártnak köszönheti. Fodor azt nem kívánta kommentálni, hogy ő miért nem került fel.

Ez nyilván mindenféle belső politikai harc eredménye a szocialista párton belül.

Szerint a legfontosabb az, hogy liberális értékrend legyen Magyarországon, és az MSZP-P-vel kötött választási szövetségben is azt kellett mérlegelni, hogy az egyéni szempontok vagy a szélesebb körű együttműködés a fontosabb. Így belementek abba, hogy ne legyenek rajta a szavazólapon és a három pártnak a 10 százalékos küszöböt kelljen elérnie a parlamentbe jutáshoz.

Arra a kérdésre, hogy mi lesz vele így, hogy nem lesz országgyűlési képviselő, Fodor azt válaszolta:

Az egy külön történet, majd megoldom,

de ha a tagság továbbra is bízik benne, a politikus marad a Liberálisok élén. Ahogy abban is, hogy a párt rendelkezni fog olyan forrásokkal, amelyből fenntartható lesz a működése.

Szóba került Orbán Viktor is, akivel Fodor kapcsolata 1993-ban, a Fideszből való kilépése után megromlott, de a 2000-es évek elején rendezni tudták a kapcsolatukat.

Emberi kapcsolat van köztünk, de politikai ellenfelek vagyunk.

Fodor Gábor nem bánta meg a kilépést, mert neki más az értékvilága mint Orbán Viktornak, akiről azt mondta, hogy míg rendszerváltás idején „nyitott gondolkodású, jó humorú, liberális értékrendű ember volt”, mára „zárt gondolkodású, autokrata allűrökkel rendelkező politikai vezetővé vált”.

Kiemelt kép: 24.hu/Berecz Valter

Ajánlott videó

Olvasói sztorik