Belföld

Konvojban csempészte az embereket

Négy autóval próbálták a külföldieket Németországba vinni.

A román férfi társaival arra vállalkozott arra, hogy külföldi állampolgárokat – fejenként 500 euróért – Németországba szállít, segítséget nyújt nekik az államhatár jogellenes átlépéséhez.

2015. augusztus 26-án a XIII. kerület, Jász utcában két kocsiba beültettek összesen 32 szír állampolgárságú személyt, majd másik két felvezető autóval – amik közül az egyiket a vádlott vezette – konvojban elindultak a magyar-osztrák határ felé.

A négy autó sofőrjeit és utasaikat még a XIII. kerületben rendőri intézkedés alá vonták, és az embercsempészeket előállították.

A román állampolgárságú férfi ellen a kerületi ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt távollétében emelt vádat.

A vádemelés az ügyben eredményes volt, az ügyben elsőfokú, nem jogerős ítélet született; az ügy vádlottját Pesti Központi Kerületi Bíróság 2 év 6 hónap börtönre ítélte, és 4 évre kiutasította Magyarországról. A román férfi öt másik embercsempész-társa ellen már korábban ítéletet hozott a bíróság; őket 2 év 4 hónap letöltendő börtönre és 5 év kiutasításra ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik