Belföld

Németh Szilárd kiakadt, mert Szél Bernadett információkat kért a Soros-tervről

németh szilárd (Array)
németh szilárd (Array)

Nemzetbiztonsági bizottsági tagságával „visszaélve” próbált bizalmas információkat kikérni a „Soros-tervről” és a „Soros-hálózatról” az Alkotmányvédelmi Hivataltól az LMP-s Szél Bernadett – nyilatkozta Németh Szilárd, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes alelnöke csütörtökön a sajtónak.

Németh Szilárd szerint ez egy újabb bizonyíték arra, hogy Szél Bernadett „Soros zsebében van”.

A Fidesz-alelnöknek valószínűleg elkerülte a figyelmét, hogy Szél Bernadett is a Nemzetbiztonsági bizottság tagja, akit emiatt át is világítottak korábban, így minden joga megvan ahhoz, hogy bizalmas információkhoz jusson.

Németh és a Nemzetbiztonsági bizottság többi fideszes tagja egyébként el sem ment a bizottság csütörtöki ülésére, mert szerintük az LMP külpolitikai tanácsadója nemzetbiztonsági kockázatot jelent. Így nem kell kényes ügyekről, és a „Soros-tervről” beszélniük, zárt ajtók mögött sem.

Megint Szél Bernadettre fogja a Fidesz, hogy nem vitázik kényes ügyekről
Jelezték, hogy nem vesznek részt a nemzetbiztonsági bizottság következő ülésén, ahol a befogadott menekültekről és a Soros-terv létezéséről esne szó.

A politikus indoklásul bemutatta Szél Bernadettnek a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnökéhez címzett levelét, melyben leírta: kezdeményezte a titkosszolgálatoknál, hogy adják ki azokat a dokumentumokat, amelyeket a testület zárt ülésén mutattak be a szolgálatok. Erre viszont azt a választ kapta, hogy azokba kizárólag a testület tekinthet be, egyedül Szél Bernadett nem – ismertette Németh Szilárd.

A kormánypárti politikus leszögezte: amíg Szél Bernadett a „Soros-tervről” titkosszolgálati információkat akar kiszivárogtatni, addig nem járulnak hozzá ahhoz, hogy részt vegyen az ülésen. Németh Szilárd hozzátette: bár már meghívták, Soros György még nincs ott a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, „de az emberei már bent ülnek”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik