Belföld

Folytatódik a havazás – Három megye veszélyben

Nyugat-Dunántúlon hó, a Dunától keletre eső, közte eső, havas eső hullhat.

Többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé valószínű csapadék; a Nyugat-Dunántúlon főként hó, keleten, a Dunától keletre elsősorban eső, közte eső, havas eső. Napközben az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon lesz erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul. Késő estére -1, +4 fok közé csökken a hőmérséklet – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a havazás miatt három megyére (Vas, Veszprém, Zala) adott ki elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést. 

 

Mint írták, a Dunántúlon (Alpokalja, Zala, Dunántúli-középhegység, Mecsek környéke) folytatódik a havazás, de a déli órákra már fokozatosan csökken a csapadék intenzitása. Jellemzőn nedves, tapadó hóra lehet számítani további 5 centit meghaladó mennyiségben, élénk, majd helyenként erős északi szél mellett. A Dunántúl keleti részén inkább havas eső várható. A Dunától keletre jellemzően eső hullik, de az Északi-középhegységben hóra, kis valószínűséggel néhol ónos esőre lehet számítani. A hó inkább csak a magasabb helyeken maradhat meg.

Kiemelt kép: MTI / Sóki Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik