Belföld
AppleMark

A kormány intézete szerint hálátlan, aki külföldre megy

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 02. 08. 07:21

Érzelmi zsarolás közpénzen: könyvet adtak ki arról, hogy miért maradjunk itthon.
Korábban a témában:

Itthon félelem nélkül lehet élni, míg Nyugat-Európa már nem a biztonság földje – ilyen érvek szerepelnek abban a 115 oldalas kötetben, amelyet a közpénzen eltartott Nemzetstratégiai Kutatóintézet adott ki „Menjek vagy maradjak?!” címmel. A könyvet valamiért nem szerepeltetik az intézet honlapján, de a hvg.hu birtokába jutott egy példány.

A portál emlékeztet: a Nemzetstratégiai Kutatóintézet létrehozásáról egy 2012-es kormányhatározat döntött. 2013-ban 1,3 milliárdos kerettel indították útjára a szervezetet, amelynek vezetője Szász Jenő, aki korábban az Erdélyi Magyar Polgári Párt vezetője volt, és Kövér László régi barátja

A kötet szerint az itthon maradás mellett szól a stabil közbiztonság és stabil politikai rendszer, a megélhetés alacsony költsége, az, hogy keresztény értékrenden alapul a társadalom, és itt a család. A hazai lehetőségek között sorolják, hogy a kormány a fiatalok és a családok részére folyamatosan bővülő támogatást nyújt, védve vagyunk a migrációs folyamatoktól, sőt, vannak erdeink is.

A kivándorlás mellett az új lehetőségek, a magasabb bér és az idegen nyelv tanulása szól, ám annál több a gyengeség és a veszély: nincs ott a család és a barátok, terrorveszély van, no-go zónák, míg itthon a „szülők, nagyszülők évtizedes munkája által megteremtett örökség, azaz a családi vagyon idegen kézbe kerül”, csökken a magyarországi lakosságszám és felbomlik a keresztény társadalom.

A könyv szerzői azzal érvelnek, hogy kinn csak idegen lehet az ember, ráadásul a „külföldön kialakuló kapcsolatokból ritkán lesz őszinte érzelmeken alapuló, boldog házasság”.

A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülők időskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla

– írják, és kitérnek arra is, hogy ha valakinek külföldön születik gyereke, az bevándorló lesz.

A kivándorlás elleni megoldásként azt javasolják, hogy merjünk fizetésemelést kérni, és ha ezt elutasítja munkaadónk, akkor mutassunk rá nyugodtan, hogy fukarságával ő is okozója a szülőföld kiüresedésének.

A hvg.hu megkereste a kutatóintézetet, egyebek mellett arról érdeklődve, hogy mennyi pénzből, hány példányban jelent meg a könyv, és milyen kutatások támasztják alá az abban leírtakat. A közpénzből fenntartott intézet erre azt válaszolta, hogy nem egyértelmű számukra a megkeresés célja, de ha riport céljából érdeklődik az újságíró, akkor szívesen szánnak időt egy személyes beszélgetésre a témáról.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.