Belföld
AppleMark

A kormány intézete szerint hálátlan, aki külföldre megy

Medvegy Gábor
Medvegy Gábor

újságíró. 2018. 02. 08. 07:21

Érzelmi zsarolás közpénzen: könyvet adtak ki arról, hogy miért maradjunk itthon.
Korábban a témában:

Itthon félelem nélkül lehet élni, míg Nyugat-Európa már nem a biztonság földje – ilyen érvek szerepelnek abban a 115 oldalas kötetben, amelyet a közpénzen eltartott Nemzetstratégiai Kutatóintézet adott ki „Menjek vagy maradjak?!” címmel. A könyvet valamiért nem szerepeltetik az intézet honlapján, de a hvg.hu birtokába jutott egy példány.

A portál emlékeztet: a Nemzetstratégiai Kutatóintézet létrehozásáról egy 2012-es kormányhatározat döntött. 2013-ban 1,3 milliárdos kerettel indították útjára a szervezetet, amelynek vezetője Szász Jenő, aki korábban az Erdélyi Magyar Polgári Párt vezetője volt, és Kövér László régi barátja

A kötet szerint az itthon maradás mellett szól a stabil közbiztonság és stabil politikai rendszer, a megélhetés alacsony költsége, az, hogy keresztény értékrenden alapul a társadalom, és itt a család. A hazai lehetőségek között sorolják, hogy a kormány a fiatalok és a családok részére folyamatosan bővülő támogatást nyújt, védve vagyunk a migrációs folyamatoktól, sőt, vannak erdeink is.

A kivándorlás mellett az új lehetőségek, a magasabb bér és az idegen nyelv tanulása szól, ám annál több a gyengeség és a veszély: nincs ott a család és a barátok, terrorveszély van, no-go zónák, míg itthon a „szülők, nagyszülők évtizedes munkája által megteremtett örökség, azaz a családi vagyon idegen kézbe kerül”, csökken a magyarországi lakosságszám és felbomlik a keresztény társadalom.

A könyv szerzői azzal érvelnek, hogy kinn csak idegen lehet az ember, ráadásul a „külföldön kialakuló kapcsolatokból ritkán lesz őszinte érzelmeken alapuló, boldog házasság”.

A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülők időskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla

– írják, és kitérnek arra is, hogy ha valakinek külföldön születik gyereke, az bevándorló lesz.

A kivándorlás elleni megoldásként azt javasolják, hogy merjünk fizetésemelést kérni, és ha ezt elutasítja munkaadónk, akkor mutassunk rá nyugodtan, hogy fukarságával ő is okozója a szülőföld kiüresedésének.

A hvg.hu megkereste a kutatóintézetet, egyebek mellett arról érdeklődve, hogy mennyi pénzből, hány példányban jelent meg a könyv, és milyen kutatások támasztják alá az abban leírtakat. A közpénzből fenntartott intézet erre azt válaszolta, hogy nem egyértelmű számukra a megkeresés célja, de ha riport céljából érdeklődik az újságíró, akkor szívesen szánnak időt egy személyes beszélgetésre a témáról.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.