Belföld

Tippeljen, mennyit telefonálunk havonta nyilvános fülkéből

Egyre kevesebb telefonfülke van az országban, ami nem véletlen, mert alig használjuk azokat, írja az atv.hu.

A Telekom településenként legalább egy nyilvános telefont üzemeltet, összesen 5756 ilyen készülék van az országban. Ezek 90 százaléka telefonfülkében, közterületen található. A többit kórházakban, közlekedési csomópontokon, bevásárlóközpontokban helyezték el.

A lap cikke szerint ma egy készülékről átlagban havi kevesebb, mint egy órát telefonálunk, ami a szolgáltató szerint alig fedezi a fenntartás magas költségeit

Mivel a mobilellátottság már nagyjából 100 százalékosnak mondható, a Telekom már nem is hozza rendbe a megrongált vagy elromlott nyilvános telefonokat.

Frissítünk!

A Telekom reagált a cikkünkre, a következőket írták:

 

A Magyar Telekom szolgáltatási területén valamennyi településen teljesíti a vonatkozó jogszabályokban előírt kötelezettséget, tehát egy adott településen minden megkezdett 3.000 lakosonként, vagy ennél kisebb lélekszámú település esetén településenként legalább 1 db nyilvános telefont üzemeltet.

 

A nyilvános fülkéket rendszeresen karban tartatjuk, és szükség szerint felújíttatjuk. Minden évben felméretjük a fülkék állapotát, és a rendelkezésünkre álló források függvényében rendeljük meg a felújításokat, festéseket, minden esetben a legrosszabb állapotban levő fülkékkel kezdve a munkát.

 

Az, hogy mennyi nyilvános készüléktől kell megválnunk, a jogszabályi kötelezettségen felül  üzemeltetett nyilvános telefonok esetében a használattól függ. Minden évben felülvizsgáljuk a nyilvános telefonok kihasználtságát, és a gazdaságtalan készülékeket leszereljük.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ajánlott videó

Olvasói sztorik