Belföld
Budapest, 2016. szeptember 4.
Nyilvános telefonfülke a Kõbánya alsó vasúti megállóhely épülete elõtt.
MTVA/Bizományosi: Róka László 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Tippeljen, mennyit telefonálunk havonta nyilvános fülkéből

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 02. 07. 09:42

Korábban a témában:

Egyre kevesebb telefonfülke van az országban, ami nem véletlen, mert alig használjuk azokat, írja az atv.hu.

A Telekom településenként legalább egy nyilvános telefont üzemeltet, összesen 5756 ilyen készülék van az országban. Ezek 90 százaléka telefonfülkében, közterületen található. A többit kórházakban, közlekedési csomópontokon, bevásárlóközpontokban helyezték el.

A lap cikke szerint ma egy készülékről átlagban havi kevesebb, mint egy órát telefonálunk, ami a szolgáltató szerint alig fedezi a fenntartás magas költségeit

Mivel a mobilellátottság már nagyjából 100 százalékosnak mondható, a Telekom már nem is hozza rendbe a megrongált vagy elromlott nyilvános telefonokat.

Frissítünk!

A Telekom reagált a cikkünkre, a következőket írták:

 

A Magyar Telekom szolgáltatási területén valamennyi településen teljesíti a vonatkozó jogszabályokban előírt kötelezettséget, tehát egy adott településen minden megkezdett 3.000 lakosonként, vagy ennél kisebb lélekszámú település esetén településenként legalább 1 db nyilvános telefont üzemeltet.

 

A nyilvános fülkéket rendszeresen karban tartatjuk, és szükség szerint felújíttatjuk. Minden évben felméretjük a fülkék állapotát, és a rendelkezésünkre álló források függvényében rendeljük meg a felújításokat, festéseket, minden esetben a legrosszabb állapotban levő fülkékkel kezdve a munkát.

 

Az, hogy mennyi nyilvános készüléktől kell megválnunk, a jogszabályi kötelezettségen felül  üzemeltetett nyilvános telefonok esetében a használattól függ. Minden évben felülvizsgáljuk a nyilvános telefonok kihasználtságát, és a gazdaságtalan készülékeket leszereljük.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Róka László

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

Meghalt Andy Vajna

Kommentek

Budapest, 2017. február 7.
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetés után Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.