Belföld

Szelfijük buktatta le a tolvajokat – fotók

A két nő összesen mintegy 600.000 forint lopási kárt okozott a sértettnek.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás miatt emelt vádat két nő ellen, akik alkalmi partnerüket lopták meg. A lopott telefonnal készített szelfiképek buktatták le őket.  

A két nő tavaly szeptemberben Pécsett egy vendéglátóhelyen szórakozott, ahol olyan férfiakkal próbáltak ismerkedni, akik az általuk nyújtani kívánt szexuális szolgáltatásért fizetnek.

Megismerkedtek az ittas sértettel, majd felmentek a lakására, ahol folytatták az italozást. A két nő megállapodott, hogy míg egyikük a sértettel elvonul egy szobába, a másik a lakást átkutatja és a talált értékeket magához veszi.

Amikor az egyik nő hosszabb időre a sértettel az egyik szobába ment, a másik a lakásban talált 1100 eurót, 80 000 forintot, ékszereket és a mobiltelefont magához vette.

Miután az értéktárgyakat és a készpénzt megszerezték, a két nő fáradtságra hivatkozva elhagyta a lakást. Hazaérkezésük után az egyik nő a telefont az élettársának adta a lopott pénzzel együtt, aki a telefonnal több szelfiképet is készített magáról, élettársáról, illetve a lopott pénzről.

Néhány nap múlva a telefont értékesítésre beadták egy kereskedésbe úgy, hogy a telefon memóriájából az általuk készített képeket nem törölték. Ez vezetett a lebukásukhoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik