Belföld

Politikai atombomba – ellenzéki reakciók a nyilvánosság elé tárt, Orbánnak kínos Olaf-jelentésre

tiborcz-istvan(960x640).jpg (Array)
tiborcz-istvan(960x640).jpg (Array)

Ha létezik politikai atombomba, ez az. Lássuk, a Fidesz választói túlélnek-e egy atomcsapást – ezzel kommentálta Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért párt európai parlamenti képviselője a 24.hu cikksorozatának első részét. Lapunk megszerezte az EU csalás elleni hivatalának (OLAF) a jelentését Orbán Viktor veje, Tiborcz István volt cégének, az Eliosnak a csalásgyanús ügyleteiről. Maga az OLAF jelzi, hogy a szervezett bűnözés feltételinek is megfelelhet a feltárt szisztéma.

Jávor úgy fogalmaz, hogy

ízlelgessük: a magyar miniszterelnök családja bűnszervezetként működik.

Az LMP társelnöke, Hadházy Ákos Facebook-oldalán azt írja, hogy

a kormány nem hiába titkolja a jelentést. Az van benne, amit régóta jómagam is állítok és amit számos bizonyítékokkal támasztottunk alá a feljelentésünkben: a legmagasabb szintről szervezett , bűnszövetségben elkövetett különösen nagy értékben elkövetett csalás sorozatban vett részt a miniszterelnök vejének cége.

A többi ellenzéki párt közül az Együtt nyomban sajtótájékoztatót hirdetett meg, ahogyan a DK is.

A DK a kicsit később kiadott közleményében saját magának igyekszik beállítani azt, hogy az OLAF mit talált, mert, indokolják, először a DK tette szóvá, hogy Orbán veje mit művel a világítási biznisszel. A DK szerint Polt Péter legfőbb ügyésznek kormányváltás esetén „mindenképpen mennie kell.”

Az Együtt szerint az Elios-ügyben lefolytatott OLAF-vizsgálatból bebizonyosodott, hogy

Orbán Viktor és családja maffiaszerűen hálózza be a magyar államot.

A párt miniszterelnök-jelöltje Szigetvár Viktor felszólítja a kormányfőt, hogy „ne legyen gyáva, álljon végre nyilvánosság elé, és adjon magyarázatot családjának piszkos ügyeire.”

Az MSZP is egy más ügyen összehívott sajtótájékoztató témáit egészítette ki a mai fejleménnyel, és úgy próbálják beállítani, mintha náluk lenne a jelentés. Holott, kiderült a tájékoztatójukon, az Eliosnak a szolnoki beruházásával, megbízásával kapcsolatos dokumentummal rendelkeznek, az pedig nagyon nem azonos a teljes, lapunk birtokában levő jelentéssel.

A Jobbik szerint a miniszterelnök a családjával együtt érintett egy Magyarországot megkárosító korrupciós csalássorozatban, ezért le kellene mondania.

A közpénzből működő Magyar Távirati Iroda (MTI), amely eddig is többször megtagadta ellenzéki közlemények megjelentetését, amelyek Tiborcz Istvánnal vagy az Eliossal foglalkoznak, egyelőre, délig megint csak viszonylag passzívnak mutatkozik. Azt közzétették, hogy az Együtt és az MSZP sajtótájékoztatót fog tartani az ügyben, de cikkünket nem ismertették, ahogyan Jávor Benedek közleményét sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik