Belföld

Feljelenti az Eliost az MSZP

Az MSZP bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatt feljelentést tett az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Elios Innovatív Zrt.-t érintő jelentése alapján.

Az MSZP azután tesz feljelentést, hogy a  24.hu megszerezte az EU csalás elleni hivatalának (OLAF) jelentését Tiborcz István volt cégének, az Eliosnak a csalásgyanús ügyleteiről. Ahogy írtuk, maga az OLAF jelzi, hogy a szervezett bűnözés feltételinek is megfelelhet a feltárt szisztéma.

Harangozó Tamás, az MSZP parlamenti képviselője elmondta, 2013-ban az irányító hatóság a Szolnok közvilágításának energiatakarékos átalakítására kiírt pályázat feltételeit a benyújtása előtt pár nappal úgy módosította, hogy annak egy célja volt: kicsalják az uniós pénzt.

Harangozó Tamás szerint a projektet egyáltalán nem lehetett volna támogatni, ha a pályázat műszaki kiírásával nem machinálnak. Hozzátette, hogy három pályázat érkezett és mind a hármat ugyanaz az ember készítette, a független auditor pedig a nyertes, az Elios Zrt. közvilágításért felelős igazgatója volt.

Tudni akarjuk, kik azok az ügyészek, akik ezt a nyomozást az elmúlt időszakban eltusolták?

– kérdezte.

(mti)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik