Belföld

A közmédia megírta, hogy Vonát a palesztin esküvői tanúja vezette el az iszlámhoz, aztán kiderült, hogy a férfi a közmédiánál dolgozik

Kedden az Origo és a hirado.hu is tényfeltáró riportként tálalta, hogy Vona Gábort a palesztin esküvői tanúja vezette el az iszlámhoz.

A cikkekben hosszasan ecsetelik, hogy a Jobbik elnöke a tanú segítségével jutott el Jemenbe. A birtokukba került állítólagos bizonyítékok szerint Vona itt kezdett el foglalkozni az iszlámmal, elmondása szerint sok szerzőtől olvasott könyveket, különösen az iszlám szúfi irányzatával.

A hirado.hu szó szerint is idézte őt:

Amikor összeházasodtunk a feleségemmel, akkor egy nagyon kedves barátomat választottam tanúul, és ő egy palesztin fiatalember volt. Az ő segítségével eljutottam Jemenbe, egy iszlám országba, ami egy szegény ország. De mégis azt láttam, hogy ezek az emberek sokkal boldogabbak, sokkal közelebb állnak Istenhez, mint mi ott Európában.

A lejáratónak indult cikk készítői csupán annak nem jártak pontosan utána, hogy ki is az a bizonyos palesztin férfi. De megtette helyettük az Alfahír.

A lap kiderítette, hogy Vona tanúja a palesztin-magyar származású Amin Zoltán volt, akinek neve ismerősen csenghet a közmédiában, ugyanis 2010-ben a Duna Televízió vezérigazgató-helyetteseként csatlakozott a csapathoz, majd 2014 októberétől az MTVA programigazgatói posztját töltötte be 2015-ig. A Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) oldalán megtalálható információk szerint Amin Zoltán a mai napig producerként részt vesz közmédiás műsorok gyártásában. 

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik