Belföld

Kirabolták a tolvajt 

A debreceni ügyészség a két vádlott ellen rablás miatt emelt vádat.  

2017. május 17-én hajnali 3 óra körül a debreceni vasútállomáson az egyik vádlott elaludt, ez idő alatt egy férfi ellopott tőle egy utasbiztosítási kötvényt, amiről azt hitte, kedvezményes utazásra jogosító okirat. Amikor a vádlott felébredt, elindult megkeresni a tolvajt. Amikor megtalálta, kétszer arcul ütötte, de a férfi nem adta vissza a kötvényt.

Felszállt a Fehérgyarmatra tartó vonatra, a vádlott és fiatalkorú társa pedig követte. Az egyik fülkében megtalálták a férfit, aki ekkor már visszaadta a  biztosítási kötvényét, de a fiatalkorú vádlott hirtelen megragadta a nyakát, megütötte és a nadrágja zsebéből elvett 1.000 forintot és egy doboz cigarettát. Társa a férfi kezeit az üléstámlához nyomta, ő is elvett 560 forintot.

Ezek után a vádlottak a férfival leszálltak a vonatról, visszamentek a vasútállomás csarnokába, a sértett értesítette a rendőrséget. Kiderült, hogy a meglopott vádlottat kóros elmeállapota képtelenné tette az elkövetett bűncselekmény társadalomra veszélyességének felismerésére és az ennek megfelelő magatartás tanúsítására.

Az ügyészség a fiatalkorú vádlott javítóintézeti nevelésére, az ideiglenes kényszergyógykezelés hatálya alatt álló felmentésére, egyidejűleg kényszergyógykezelés elrendelésére tett indítványt.

.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik