Belföld

Influenzajárvány: teljes látogatási tilalom Pécsen és Szegeden

Egyre több kórházban vezetnek be korlátozást.

Az influenza-járványküszöb átlépése miatt szerdától Csongrád megye minden fekvőbeteg-ellátó intézményében elrendelték a látogatási tilalmat – közölte a kormányhivatal az MTI-vel. A tilalom érvényes a Szegedi Tudományegyetem Klinikai Központra, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központra, a Deszki Mellkasi Betegségek Szakkórházára és a szentesi Dr. Bugyi István Kórház valamennyi osztályára.

Pécsen hasonló korlátozást rendeltek el, látogatási tilalom van érvényben szerdától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának valamennyi fekvőbeteg-osztályán. Az intézmény elnöke, Sebestyén Andor elmondta: a tilalom alól kivételt képez a gyermekosztályon a beteget kíséről, ápoló szülő, a szülő nő által meghatározott személy, valamint a súlyos beteg hozzátartozója, nekik azonban kötelező védőruhát és orr-szájmaszkot viselni, valamint a kezüket fertőtleníteni.

Részleges látogatási tilalmat rendeltek el hétfőtől a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház három intézményében, a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház, a Mátészalkai Kórház, valamint a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő szülészet-nőgyógyászati, gyermekgyógyászati, újszülött, pulmonológiai, krónikus belgyógyászati, ápolási, onkológiai aneszteziológiai és intenzívterápiás osztályán is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik