Belföld

250 ezer eurót kerestek futtatóiknak a magyar lányok

A hevesi bűnszervezet tagjai házat, luxuskocsikat vettek.

Az  Hevesi Járási Ügyészség hat embert vádol, közülük többen előzetes letartóztatásban vannak. A banda fejét erőszakos bűncselekmények miatt korábban elítélték, kitiltották Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, szabadulása után ezért 2016-ban családjával a Heves megyei Átányba költözött.

Folytatta bűnöző életmódját. Ő és testvére megismerkedett egy nővel, aki
életvitelszerűen Berlinben élt, prostituáltként. Közösen elhatározták, hogy magyar nőket fognak futtatni a német fővárosban. Magyarországon legalább tizenkét lányt szerveztek be.

Ők vállalták, hogy Berlinben a vádlottak által „ellenőrzött” módon dolgozzanak. Futtatóik azt is megszabták, hogy Kurfürsten strasse adott
szakaszán, hol, mikor álljanak ki, milyen szolgáltatásért, mennyi pénzt kérjenek, az egyes szolgáltatásokra mennyi időt szánjanak.

A lányokat mindvégig szoros felügyelet alatt tartották, napi bevételükből úgynevezett „leadót” fizetettek velük. Egy 36 éves férfi feladata volt a napi teendők ellátása, a főzés, a takarítás, a lányok kiszolgálása.

A vádlottak 2017 júniusáig összesen mintegy 225.000 euró bevételre tettek szert, az I. rendű vádlott ebből vette meg átányi házát, rokonaival közösen ebből vásároltak több luxusautót.

Az ügyészség a Berlinben tevékenykedő négy terheltet 12 rendbeli, folytatólagosan és üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett kerítéssel, a testvérpár itthon maradt élettársait kitartottsággal vádolja. Négy terhelt esetében fegyházbüntetés kiszabására és arra tett indítványt, hogy a bíróság közülük egyeseket sújtson részleges vagyonelkobzással. A kitartott élettársakra próbaidőre felfüggesztett börtönt, pénzbüntetést indítványozott a vagyonelkobzás mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik