Belföld

Nagyon átverte a hitelezőket az ügyvéd

Elrejtette a cég vagyonát, vádat emeltek ellene.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal az ügyvéddel szemben, aki közreműködött egy szegedi cég papíron történő eladásában, a cég vagyonának, könyvelési iratainak elrejtésében.

A vádirat szerint a szegedi cég 2013 januárjától fizetési kötelezettségeit teljesíteni nem tudta, ellene augusztusban az egyik hitelező felszámolási eljárás iránti kérelmet nyújtott be.

A tulajdonos októberben eladta cégét egy külföldinek. Az adásvételi szerződés iratait az ügyvéd szerkesztette. Az eladás fiktív volt, a vevő nevét az okiratokra hamisították.

Az ügyvéd ennek ellenére az iratokat benyújtotta a bíróságra, amely a vevőt új tulajdonosként bejegyezte. Az ügyvéd ezt követően ismeretlen helyre vitte a cég könyvelési iratait, azokat a felszámoló biztosnak nem adta át.

A felszámolásnál bejelentett 185 millió forintnyi hitelezői igényt vagyon hiányában nem tudták kiegyenlíteni. 

Az ügyvédet hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett csődbűntettel, közokirat-hamisítással, számvitel rendjének megsértésével, a tulajdonost közokirat-hamisítással vádolja.

Az ügyvéd ellen végrehajtásában felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést és  foglalkozásától történő eltiltást, a másik vádlott ellen pénzbüntetést indítványozott. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik