Belföld

Nem kaphat 8,8 milliót a kirúgott fideszes tanácsadó

Jogerősen elvesztette a Hatvan ellen indított munkaügyi perét Tóth Csaba, egykori polgármesteri kabinetfőnök, jelenlegi Heves megyei fideszes közgyűlési alelnök, amelyben kirúgása miatt nyolchavi illetményt, 8,8 millió forintot követelt az önkormányzaton.

Tóthot Hatvan mostani polgármestere, Horváth Richárd bocsátotta el bizalomvesztésre hivatkozva.

Tóth az előző városvezető, az államtitkári kinevezése miatt lemondott Szabó Zsolt bizalmi embere volt. Szabó távozása után továbbra is a helyén maradt azzal a feladattal, hogy az új polgármestert háttérbe szorítva intézze az ügyeket.

Az egyensúly azonban hamar megbomlott, sőt egy idő után kifejezett ellenségeskedés alakult ki a régi és az új kormánypárti városvezető között.

A város képviselő-testülete a novemberi elsőfokú bírósági döntés után zárt ülésen foglalkozott a Tóth-üggyel, majd nyilvánosságra is kerületek az Egri Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság előtt lezajlott per részletei is.

A bíróságon a városháza dolgozóinak vallomása alapján azt jegyzőkönyvezték, hogy Tóth Csaba rettegést keltett maga körül, rendszeresen megalázta a hivatal alkalmazottait, sőt erőszakosan üvöltözött is velük.

A bíróságon külön tétel volt a pert kezdeményező politikus nőkkel szembeni fellépése. A vallomások szerint Tóth durván, lekicsinylően viselkedett a női dolgozókkal, és néha olyan hangnemet engedett meg magának, hogy az alkalmazott sírva is fakadt.

A bizalomvesztéshez az is hozzájárult, hogy Tóth hivatali főnökével, a polgármesterrel szemben is Szabó érdekeit képviselte, ezért néhány esetben le is tiltatta Horváth Richárd sajtómegjelenéseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik