Belföld

Emberölés lett a közönyből

Fia közönye miatt halt meg egy idős asszony.

Emberölés miatt emeltek vádat a torvaji férfi ellen, aki napi szinten látogatta idős, beteg édesanyját, mégsem tett semmit azért, hogy megfelelő orvosi ellátást kapjon, így életét vesztette.

A vádlott korábban gondoskodott 87 éves, egyedül élő édesanyjáról, de egy idő után italozó életmódja miatt elhanyagolta, 2016 decemberében fürdette  meg utoljára. Az asszony tavaly májusban elesett, mozgásképtelenné vált.

Fia naponta felkereste, tisztában volt állapotával, de nem hívott orvost, ágyba fektette, nem mosdatta, ruházatát, ágyneműjét nem cserélte ki, a ház fűtéséről sem gondoskodott. A sértett saját székletében, vizeletében feküdt.

A vádlott közönye miatt az asszony állapota romlott, felfekvései alakultak ki, tüdőgyulladást kapott, egy idő után táplálékot, folyadékot sem vett magához. Fia csak akkor kért orvosi segítséget, amikor alultáplált és kiszáradt állapotba került, életét a szakszerű kórházi ellátás sem tudta megmenteni.

A Somogy Megyei Főügyészség a vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik