Belföld

Visszavonta vallomását a Teréz körúti robbantó – fotók

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2018. 01. 31. 09:03

Elkezdődött a per, akár életfogytiglant is kaphat.Előtte újabb elmeorvosi vizsgálat vár rá.

Elkezdődött a Teréz körúti robbantó pere. Az első tárgyalás előtt sajtótájékoztatón ismertették a várható menetrendet, a szabályokat.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2017. december 11-én emelt vádat. A vádirat két pontból áll. Az első a robbantásról szól, ami miatt a vádlottat előre kitervelten, aljas indokból, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletével, illetve robbanóanyaggal és robbanószerrel visszaélés bűntettével vádolják. A másik vádpontot az a levél alapozza meg, amelyben kilátásba helyezte, hogy további robbantásokat követ el, ha a Belügyminisztérium nem fizet ki 1 millió eurót. Emiatt terrorcselekmény előkészületével vádolják.

Az ügyészség fegyházban végrehajtandó, életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását javasolja.

Az ügyben 22 szakértőt és 63 tanút hallgattak meg, a bíró 18 ezer oldal  nyomozati anyagot tanulmányozott át.

Hatalmas a médiaérdeklődés (kollégáink is a helyszínen), a terem zsúfolásig megtelt. A vádlottat hárman kísérték be a terembe.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

P. László nem járult hozzá, hogy arcát mutassák a kamerák vagy beazonosítható kép készüljön róla.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

Az ügyész megkezdte a vádirat ismertetését.

Kezdődik - Bíróság elé áll a Teréz körúti robbantó
Ez lesz az első tárgyalási nap a brutális támadás ügyében.

A sértettek, a két járőr sem járult hozzá a fotózáshoz, nem vagyoni igényű kártérítési igényük 20, 30 millió forint lesz. A vádlott nem kívánt vallomást tenni, a korábbit visszavonta, azt a bíró ismertette.

Újabb elmeorvosi vizsgálat jön

A fiatalember nyomozati vallomásai több furcsaságot is tartalmaztak, de a tárgyaláson is zavartnak tűnt, korábbi vallomása ismertetése után csak annyit mondott, hogy őt a börtönben – különféle technikákkal – kínozzák.

A bíró védői, ügyészi indítványra igazságügyi orvos- és pszichológus szakértő kirendeléséről döntött. P. Lászlót tavaly már bevitték az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, akkor a szakértők nem állapítottak meg nála büntethetőséget kizáró okot.

A következő tárgyalási napon, február 5-én a bíróság meghallgatja a sértetteket, várhatóan szembesíti őket a vádlottal. Február 7-én további 5 tanút hallgatnak, február végétől pedig előre láthatóan minden hétfőn
lesz tárgyalás. Felolvassák 55 tanú vallomását, megtekintik a térfigyelő kamerák felvételeit, szakértőket hallgatnak meg.

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu

 

 

Fotó: Fülöp Dániel Mátyás/24.hu
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.