Belföld

Álrendőr csalt ki több mint félmillió forintot

Egy 36 éves nő az öccse ittas vezetését akarta így elrendezni.

A kazincbarcikai rendőrök csalás megalapozott gyanúja miatt nyomoznak P. Ferenc helyi lakos ellen. A 36 éves férfi – keddi elfogása előtt – többször is rendőrnek adta ki magát egy nőnek.

Azt ígérte a sértettnek, hogy egy ittas járművezetés miatt – az öccsével szemben – indított eljárásban közbenjár, enyhíti a büntetést, sőt meg is szünteti azt. Kért pénzt „letétbe helyezésre”, „kártérítésre”, „óvadékra”.

Összesen több mint fél millió forintot csalt ki.

A bejelentést követően a nyomozók azonosították, elfogták, előállították és őrizetbe vették a férfit, előterjesztést tettek előzetes letartóztatása indítványozására.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a rendőrt egyenruhája, szolgálati jelvénye valamint fényképpel ellátott szolgálati igazolványa igazolja. Polgári ruhás kollégáinkat, köztük a nyomozókat csak az igazolvány és a jelvény igazolja. A szolgálati jelvény felső részén „RENDŐRSÉG” felirat, míg az alsó részén ötjegyű, egyedi azonosítószám található, továbbá a kettő között piros-fehér-zöld mezőben egy kard mérleggel együtt van ábrázolva.

Gyanúsnak vélt személyek esetén telefonáljon a 112-es vagy a 107-es ingyenesen tárcsázható hívószámokon!

(police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik