Belföld

Tinilánnyal erőszakoskodott az 1-es villamos megállójában

Bíróság elé állítanak hamarosan egy 43 éves férfit, aki erőszakoskodott egy 16 éves lánnyal egy budapesti villamosmegállóban még tavaly nyáron. A vád ellene: tizennyolc év alatti személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette.

A vádirat szerint a férfi június 4-én késő este az 1-es villamos Könyves Kálmán körút és Kőbányai út kereszteződésénél lévő megállójában – ittas állapotban – lépett oda a szerelvényre  várakozó 16 éves lányhoz, majd megsimogatta a haját. A fiatal

 elfordította a fejét, a vádlott azonban leült mellé, és a felsőteste irányába nyúlt. A kiskorú sértett ellökte a férfi kezét, miközben kérte, hogy hagyja abba, amit csinál, és menjen el a közeléből. A lány kérése ellenére a vádlott őt fogdosni kezdte, miközben közölte vele, hogy ne ellenkezzen, mert akkor bántalmazni fogja

– tájékoztatott a Fővárosi Főügyészség.

A kamasz ekkor a vádlotthoz dobta a kezében lévő papírpoharat és távolabb lépett, majd amikor a férfi éppen ismét közeledni próbált felé, a rendőrök közbeléptek és előállították.

A vádbeli bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. A kerületi ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik