Belföld

Nagy erőkkel keresik a debreceni széftolvajt – fotó, videó

Két társával több mint 36 millió forintot lopott a 47 éves férfi.

Egy férfi szombaton reggel vette észre, hogy ismeretlenek betörtek debreceni házába és elvitték a páncélszekrényét, amelyben több mint 36 millió forint volt. A rendőrök széleskörű adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek és azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit.

Két nyíradonyi férfit rövid időn belül elfogtak. A Debreceni Járásbíróság kedden J. Bencét előzetes letartóztatásba, S. Sándort házi őrizetbe helyezte. Harmadik társuk ellen országos elfogatóparancsot adtak ki.

 

A három férfi hetekig készült a bűncselekményre, több menekülési útvonalat is terveztek, arról is gondoskodtak, hogy gépjárművet cseréljenek. A betörés után egy Nyíradony melletti erdőben átpakolták a páncélszekrényből a pénzt egy táskába, a széfet egy mocsaras területen elrejtették, de azt a tűzoltóság segítségével kiemelték. A pénz egy részét az egyik gyanúsított a garázsában ásta el.

A gyanúsítottak harmadik társát, a jelenleg szökésben lévő, 47 éves, hajdúsámsoni Gorgyán Lászlót a rendőrség nagy erőkkel keresi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kérik, hogy aki a képen látható férfit felismeri, tartózkodási helyéről bármit tud, jelentkezzen személyesen a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán (Debrecen, Budai Ézsaiás utca 4. szám), vagy tegyen bejelentést telefonon a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040-es telefonszámon, az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, a 112-es központi segélyhívó számon. (police.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik