Belföld

Tényi: ha Soros bűnös, akkor a kormány is az

Ha valós a fenyegetés, akkor mulasztottak. Ha nem, akkor hazudnak.

Hazaárulás, illetve állam elleni bűncselekmény feljelentésének elmulasztása miatt tett bejelentést Tényi István a Fővárosi Főügyészségen. Szerinte ki kell vizsgálni, Soros György valóban dollármilliárdokat költ-e a 2018-as  választás befolyásolására, miként azt a Fidesz kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs állította.

A Fidesz már dollármilliárdokban számolja a pénzt, amit megbuktatására költ Soros György
A párt kommunikációs igazgatója szerint ennyire fontos ez az üzletembernek.

Az üggyel kapcsolatban felmerülhet a hazaárulás bűntett gyanúja, de az állam elleni bűncselekmény feljelentésének elmulasztása is. Tényi István szerint utóbbi vétséget az követi el, aki például hitelt érdemlően tud az alkotmányos  rend elleni bűntettről, hazaárulásról, kémkedésről, és erről a lehető legrövidebb időn belül nem tesz feljelentést.

Mint írta, a magyar jog szerint a nyomozó hatóságnak kötelessége az eljárás megindítása, ezért indítványozta, hogy az ügyészség rendeljen el feljelentéskiegészítést. Ha az ügyben nem állapítható meg bűncselekmény gyanúja,  bejelentését – közérdekűként – küldjék meg az Alkotmányvédelmi Hivatalnak.

A Hír TV-nek a feljelentéseiről ismert férfi azt mondta, valahogy tisztázni kell, hogy az országot, demokratikus intézményeit fenyegeti-e külföldi szervezetek, vagy ne adj’ Isten, magánszemélyek részéről destabilizációs folyamat.

A kormány, illetve a kormányzati szereplők részéről többször elhangzott korábban is, és szerintem még a jövőben is olyan kijelentés, hogy a megválasztott kormányt külföldről, külföldi szervezetek által pénzelt körök és személyek próbálják megdönteni vagy ellehetetleníteni.

A volt fideszes szerint egy demokráciában elfogadhatatlan az is, ha egy vezető politikai szervezet, ne adj’ Isten a kormány vagy a kormányzat az emberek biztonságérzetét veszélyeztetve nap mint nap valótlan kijelentésekkel, állításokkal kampányol.

Ötből négy fideszes szerint indul a Soros György Párt a 2018-as választáson
Kevesek szerint akár győzhet is a nem létező párt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik