Belföld

Az egyik Orbán-testvér ismerősének cége a legdrágább ajánlattal nyerte meg a NAV pályázatát

A legdrágább ajánlattal nyerte meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik nagyértékű közbeszerzését egy cégcsoport, benne egy olyan vállalkozással, amelynek tulajdonosa régóta kötődik ifjabb Orbán Győzőhöz, a miniszterelnök testvéréhez, írja a Direkt36 tényfeltáró központ a 444-en megjelent cikkében.

A cégcsoport 1 milliárd forintos ajánlatával nyert, miközben az összes többi pályázó ennél olcsóbb ajánlatot tett. A hat pályázó között akadt olyan is, amely 314 millió forintért vállalta volna a megbízást.

Az adóhivatal 2016-ban írt ki a pályázatot 2500 nyomtató beszerzésére, amelyre november végéig várta az ajánlatokat. A tényfeltáró központnak piaci szereplők azt mondták, a kiírás feltételei olyanok voltak, hogy annak gyakorlatilag csak egyetlen jelentkező, a végső győztes felelhetett meg.

Hatan indultak, öt versenyzőt kizártak a pályázatból -ők egyébként még panaszt tehetnek- így nyerhetett az a cégcsoport, melyben helyet kapott az IMG Solution Kft. is.

A Direkt36-nak korábban több piaci szereplő is beszélt az IMG Solution Kft. állítólagos kötődéséről, de arra egyiküknek sem volt írásos vagy egyéb bizonyítéka, hogy ifj. Orbán Győző bármilyen szerepet játszana a cég tevékenységében. Ugyanakkor találtak egy évekre visszanyúló és dokumentumokkal is alátámasztható kapcsolatot ifj. Orbán Győző és az IMG Solution vezetője és társtulajdonosa, Szentgyörgyi Gábor között.

Ez a birkózáshoz kötődik: ifj. Orbán Győző évek óta tiszteletbeli elnöke a NIKÉ Sportegyesületnek, amelynek munkájában Szentgyörgyi Gábor is részt vett a Direkt36 által megismert iratok szerint. Az egyesületi tevékenység keretében Orbán és Szentgyörgyi legalább egy közös utazáson is részt vett, derült ki az arról szóló fényképes beszámolókból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik