Belföld

Teréz körúti robbantás – vádat emeltek a csaló nő ellen

Hamarosan bíróság elé állítják azt a nőt, aki azt hazudta tudja, ki a Teréz körúti robbantó, hogy megszerezze a nyomravezetői díjat. Üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének kísérletével vádolják – egyebek mellett.

A 35 éves szentkirályi nő 2016. szeptember 30-án a telefonjáról küldött egy e-mailt a Miniszterelnökségi Sajtóirodájára, amelyben azt ígérte, felfedi a robbantó kilétét és indítékát. Még aznap 11 órára találkozót kezdeményezett az egyik kecskeméti bevásárlóközpontban. Levelében közölte, hogy egy táskában vigyenek neki 25 millió forint készpénzt és adják át azt „szürke farmeres, fehér tornacipős lánynak” .

A találkozó megtörtént, ám a levélíró számításai nem jöttek be: igazoltatták és tanúként hallgatták ki. Gyorsan kiderült, hogy semmilyen használható információja nincs a robbantásról, a robbantóról.

Néhány nappal az eset után a munkanélküli nő elhagyta élettársát és gyermekével 2016. október 6-tól november 24-ig beköltözött az egyik kecskeméti belvárosi panzióba. Azt hazudta, addig laknak ott, amíg a lakásukat felújítják, és a szállásuk költségét egy általa megnevezett cég fogja kifizetni. Valójában azonban már a beköltözéskor sem állt szándékában rendezni a 355 ezer forintos számlát. Végül néhány holmiját hátrahagyva, fizetés nélkül távozott.

A csaló ügyét a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja majd. Az ügyészség börtönbüntetést indítványozott vele szemben.

Jövő héten egyébként a robbantó bíróság elé áll.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik