Belföld

El akarta nyaralni anyja temetésre félretett pénzét

Bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emeltek vádat egy 45 éves Nógrád megyei férfival szemben, aki megverte anyját, hogy pénzt szerezzen tőle. A támadó jelenleg előzetes letartóztatásban van, és ha az ügyészségen múlik, tettéért letöltendőt kap.

Az érintettek közös háztartásban éltek egy Nógrád megyei településen. A vádlott italozott, emiatt évek óta feszült volt a viszony közöttük, és gyakran veszekedések amiatt, hogy a férfi kért pénzt édesanyjától, hogy szeszre költse.

Részeg volt 2017 augusztusában, egyik délután is, amikor ingerülten követelte a 79 éves asszonytól a temetésre félretett, takarékbetétkönyvben elhelyezett pénzét, hogy elutazzon belőle külföldre nyaralni. Az idős nő nem akarta, de nem is tudott volna fizetni, ugyanis a takarékbetétkönyvet a lányánál tartotta, és ezt el is mondta a fiának. A férfi ekkor szidni kezdte szülőjét,  kidobta a gyógyszereit, összetörte a vérnyomásmérőjét, és miközben követelőzött, egy partvissal kétszer fejen ütötte anyját, méghozzá olyan erővel, hogy eltört a partvis nyele. Ezután azzal fenyegette meg rémült nőt, hogy agyonveri, kivégzi, ha nem adja oda a pénzét.

Az asszony sírva fakadt, ekkor gyermeke abbahagyta a bántalmazását. Ezután kimenekült a lakásból és segítséget kért a szomszédoktól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik